На території Ужгорода лісові мародери рубають дубовий гай (фото)

В контексті масових протестів закарпатських лісників, які виступають проти ліквідації лісгоспів показовою є масштабна вирубка дубів в лісі на ужгородській “Шахті”, зафіксована користувачем мережі Фейсбук Валентином Адамовичем.
Вже другий тиждень в улюбленому для містян дубовому лісі на Шахті йде вирубка. Працює важка техніка, зрубані сотні дерев, на черзі стільки ж дерев, вони вже помічені білою фарбою до зрубу.
Юнаки-лісогуби віком років з 18-19 кажуть, що вирубка законна, фірма виграла тендер і їм все пофіг.
Питання до лісівників, які нещодавно мітингували під ОДА:
Як можна видавати до рубки дерева в такому лісі? який знаходиться по суті в межах міста, поряд науково дослідна території УжНУ. В лісі проводяться всеукраїнські і міжнародні змагання по орієнтуванню, гірському велосипеді, бігу тощо.
Тут містяни гуляють, тренуються, збирають гриби. Ліс неймовірно красивий і здоровий, навесні вкритий квітучим барвінком і виглядає наче парк – кожне впавше чи сухе дерево, жителі сусідніх районів одразу забирають на дрова.
Поряд з вирубкою знаходиться старе джерело, а декілька сот метрів облаштоване джерело на вулиці Далекій з найсмачнішою водою в районі.
При всіх проблемах з зеленими зонами в Ужгороді, цей ліс є в прямому сенсі легенями міста і найближчим місцем для відпочинку в лісі.
Треба вимагати припинення вирубки і примусити лісників припинити видавати квитки на рубку в міському лісі, – зазначає Валентин Адамович.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *