На територіях, постраждалих від паводку на Закарпатті, заборонили використовувати воду з колодязів

паводок10Фахівці Держсанепідслужби Закарпатської області посилили лабораторний контроль за якістю води водних об’єктів на потерпілих внаслідок повені територіях. Зосередили основну увагу на санітарно-мікробіологічних дослідженнях.

Відтак, воду із колодязів можна буде використовувати лише після перевірки або знезараження, повідомляє прес-служба Держсанепідслужби України.

Зокрема, на територіях, постраждалих внаслідок повені, заборонено використання колодязної питної води у зв’язку з імовірним інтенсивним хімічним та мікробним забрудненням. Це стосується навіть господарських потреб. Тому рекомендовано забезпечити питне водопостачання привізною водою в ємностях для індивідуального та групового застосування і фасованою питною водою.

Нині триває ліквідація наслідків підтоплень окремих населених пунктів в басейнах гірських річок Закарпатської області.

Жорсткий контроль за якістю води джерел централізованого водопостачання здійснюється і на територіях, що не підтоплені, але межують із підтопленими. Особливої уваги фахівці Держсанепідслужби приділяють санітарно-мікробіологічним та паразитологічним показникам у пробах води. Територіальні заклади служби регіону здійснюють відбір проб води для лабораторних досліджень. Щоб знезаразити воду проводять санацію шахтних колодязів, зокрема і за допомогою дозуючих патронів.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *