На території Рахівського району функціонує необлікована ГЕС (фото)

Про незареєстровану міні-ГЕС у мережі Фейсбук повідомляє депутат Рахівської райради Микола Кокіш-Мельник.

Село Луги Рахівського району Закарпатської області в урочищі “Стіг-Скотарчик” в держлісфонді Білотисянського лісництва ДП”Рахівське ЛДГ”, у самій прикордонній зоні, громадянином Росії, самовільно захоплено майже 2га земель дерлісфонду та самовільно, тобто незаконно перегороджено потік і було побудовано Міні ГЕС, – зазначає пан Микола.

Електростанція обслуговує туристичний комплекс “Уєдінєніє”, що знаходиться поряд з румунським кордоном.

На запит депутата Департамент екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА надав офіційну відповідь в якій зазначає, висновки та погодження до проектної документації на будівництво зазначеної Міні ГЕС депеартаментом не надавались!

Також, Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса інформує, матеріали для погодження будівництва вище згаданої Міні ГЕС до Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса не надходили.

Складається враженням, що екологічна інспекція свідомо не бачить порушень природоохоронного законодавства.

Цікаво, чому обласні підрозділи правоохоронних органів Міністерство внутрішніх справГенеральна прокуратура УкраїниСлужба безпеки України замість порушень ряд кримінальних проваджень такі сліпі, німі, глухі та зовсім немічні?, – риторично запитує Микола Кокіш-Мельник.

 

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *