На термальному басейні у Берегові не платять зарплату

Ще не встиг стихнути скандал навколо безпрецедентного для Закарпатської області рейдерського захоплення берегівського термального басейну, що відбулось на початку цього місяця, як нове «керівництво» басейну потрапило уже в новий скандал з невиплатою заробітної плати своїм працівникам, незважаючи на щоденне одержання коштів тільки від продажу білетів в розмірах понад тридцять тисяч на день.

басейнПрацівники задаються питанням куди діваються щоденно виручені кошти керівництвом басейна на чолі з Оленою Вітрук, чому судові рішення прийняті на їх користь керівництво не повернуло до Виконавчої служби в зв’язку з відміною ліквідації, та чому на невиплату заробітної плати берегівська прокуратура та інспекція охорони праці закривають очі. Люди стверджують про те що заробітних плат не отримало близько п’ятдесяти працівників Підприємства об’єднання громадян експлуатаційно-виробниче підприємство “УЧБОВО-СПОРТИВНА БАЗА “ЗАКАРПАТТЯ” на загальну суму понад 300 тис. грн., відповідні заяви були подані і до прокуратури і до інспекції з охорони праці, але в зв’язку з відсутністю реагування на них уже збираються разом з родинами їхати на мітинг з даного питання до прокурора Закарпатської області Олега Сидорчука та керівника Територіальної державної інспекції з питань праці у Закарпатській області Івана Левкулича.

На адресу сайту «Ужгородська правда» Працівники Підприємства ПОГ ЕВП УСБ “ЗАКАРПАТТЯ” ВФСТ “КОЛОС” також надіслали Колективну заява про невиплату заробітної плати поданої до відповідних установ яку ми публікуємо:

 

КОЛЕКТИВНА ЗАЯВА

 

про невиплату заробітної

 

На базі комплексу басейну в м. Берегово, вул. Корятовича, буд 1 відновлено діяльність Підприємства об’єднання громадян експлуатаційно-виробниче підприємство “УЧБОВО-СПОРТИВНА БАЗА “ЗАКАРПАТТЯ” Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «КОЛОС» Агропромислового комплексу України, Скорочена назва: (ПОГ ЕВП УСБ “ЗАКАРПАТТЯ” ВФСТ “КОЛОС” АПК УКРАЇНИ) Ідентифікаційний код юр. особи: 02647591 та яке розпочало одержувати кошти від реалізації послуг басейну, готелю, столової, також в ЗМІ зазначалось, що щоденна виручка на даному об’єкті становить близько 30 тис. гривень тільки з послуг басейну, що на місяць становить близько 900 тис. грн.

 

Незважаючи на те, що щодня одержуються гроші від реалізації послуг зазначеним Підприємством куди вони йдуть нам не відомо, оскільки заборгованість по виплаті нарахованої, але не виплаченої заробітної плати та інших обов’язкових платежів працівникам понад один місяць перед нами не погашається, крім того виникають проблеми з отриманням на цьому підприємстві довідок про суми нарахованої заробітної плати та їх розрахунку, про дату та час виплати заборгованості нас не повідомляють. Варто зауважити про те, що як нам стало відомо, зазначене Підприємство не перебуває в процесі припинення та призначено нового керівника Вітрук Олену, після чого почалася реалізації послуг підприємством, але до виконавчої служби виконавчі листи в зв’язку з відміною ліквідації повернуто не було та як нам відомо сума боргів по зарплаті в даного Підприємства становить близько 300 тис. гривень, що також підтверджується значною кількістю судових рішень та наказів прийнятих Берегівським районним судом Закарпатської області стосовно стягнення з цього Підприємства сум заробітних плат, що наявні в Єдиному державному реєстрі судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua/).

 

Таким чином значеним  ПОГ ЕВП УСБ “ЗАКАРПАТТЯ” ВФСТ “КОЛОС” АПК УКРАЇНИ порушуються гарантовані Конституцією права незважаючи на те, що заробітна плата підлягає виплаті першочергово перед будь-якими іншими платежами тим більше працівників які були звільнені.

 

Вище вказане дає підстави стверджувати про те що належна нам заробітна плата умисно не виплачується, а отримані підприємством кошти використовуються на оплату інших платежів (невідомо за які кошти оплачується за світло, воду, газ тощо).

 

Статтею  175 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність за невиплату заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат

 

З огляду на вище зазначене, просимо Вас терміново вжити стосовно Підприємства об’єднання громадян експлуатаційно-виробниче підприємство “УЧБОВО-СПОРТИВНА БАЗА “ЗАКАРПАТТЯ” Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «КОЛОС» Агропромислового комплексу України та його посадових осіб заходів спрямованих на виплату нам заробітної плати, перевірити куди та на що використовуються кошти підприємством та чому не виплачується належна нам заробітна плата та не видаються довідки про її розрахунок, чому до державної виконавчої служби не повернуто рішення судів про стягнення заробітної плати в зв’язку з відміною ліквідації,   а також перевірити дії посадових осіб підприємства на наявність ознак діянь відповідальність за які передбачена ст. 175 Кримінального кодексу України.

 

Працівники підприємства

 

ПОГ ЕВП УСБ “ЗАКАРПАТТЯ” ВФСТ “КОЛОС”

перед якими наявна заборгованість по заробітній платі

uzpravda.org

2 comments

Работающий на спортбазе says:

Все эти заявы по не выплате задолженостей относятся к бывшему директору, которого отстранили от должности, Виктору Золтановичу Годынке. Задолженость по зарплате и расчетные не выплачены за 2012 год. О.Ф.Витрук работает назначеным директором только 2 недели. Она здесь причем уважаемые “писаки-требователи”. Ст.175 криминалного кодекса, на которую вы ссылаетесь должна быть применена до Годынки В.З. и он должен ответить по закону за все деяния, которые творились с 1 июня 2012 до 1 апреля 2014 года.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *