На Свалявщині піротехніки знайшли і знешкодили 25 мінометних мін

міниСмертельні знахідки часів Другої світової війни було виявлено у Свалявському районі.

Сьогодні, 8 серпня групою піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Закарпатській області були проведені роботи щодо знешкодження 25 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Їх було виявлено напередодні пересічним громадянином.

Повідомлення про небезпечну знахідку надійшло із лісового масиву села Ганьковиця Свалявського району. Як з’ясувалося, місцевий житель під час риболовлі (біля річки) виявив підозрілий предмет, схожий на ВНП. Фахівці ДСНС, котрі прибули до місця виклику, ідентифікували його як мінометну міну калібром 82 мм часів минулої війни.

Піротехніки провели додаткове обстеження прилеглої території (0,26 га). Усього було виявлено 25 ідентичних мінометних мін. Рятувальники вилучили всі вибухонебезпечні предмети та знищили їх у встановленому порядку.

Рятувальники Закарпаття нагадують населенню! Якщо ви помітили підозрілий предмет у лісі, полі, водоймі тощо, повідомте про це за номером «101». Опишіть фахівцям ДСНС місце, де ви помітили небезпечну знахідку, та спробуйте її чимось обгородити. Ні в якому разі не намагайтеся самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси. Подібні предмети забороняється брати до рук та здійснювати з ними різноманітні маніпуляції. Лише професійні піротехніки знають, як знешкодити вибухонебезпечний предмет.

Інформація У ДСНС України у Закарпатській області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *