На Різдво закарпатські злодії мали добру здобич

крадіжкаТрадиційно найбільше дошкуляють квартирні злодії, навідуючись у покинуті господарями без нагляду помешкання. Тож міліція радить закарпатцям подбати про збереження власних цінностей.

 Святвечір і перший день Різдва Христового на Закарпатті минули загалом спокійно. Великих кримінальних проблем у краї не було, а для того, щоб закарпатці та гості нашого краю мирно святкували, колядували й ходили один до одного в гості, міліція працювала в посиленому варіанті несення служби. І результат не забарився – резонансних і тяжких злочинів в області не допущено.

Проте без роботи правоохоронці не сиділи. Традиційно найбільше кримінальну «погоду» робили квартирні злодії, користуючись тим, що власники осель ішли з дому святкувати.

До квартири на першому поверсі двоповерхового будинку в мікрорайоні «Шахта» м.Ужгорода приникли вечірньої пори шляхом віджиму вікна непрохані гості й викрали гроші та золоті вироби загальною вартістю 80 тисяч гривень. Поживою крадіїв стали 30 доларів, 250 євро, 5000 форинтів, 6000 гривень, численні ювелірні вироби, золотий годинник із браслетом, фотоапарат.

 

Жертвою невідомих «домушників» став і житель Мукачева, з квартири якого шляхом пошкодження вхідних дверей викрали золоту каблучку та гроші в сумі 1000 євро. Сума збитку склала 19000 гривень.

Не оминули злодії й оселі жительки с.Теково Виноградівського району. Пошкодивши замок на дверях, непрохані гості проникли до будинку, звідки викрали гроші в сумі 17000 гривень, фотоапарат, кілька найменувань ювелірних виробів. Сума заподіяних збитків склала 30000 гривень.

Збитків на 34000 гривень зазнала і жителька с.Вільхівці Тячівського району, до будинку якої, відваживши вхідні двері, залізли вночі непрохані гості. Поживою крадіїв стали гроші в сумі 900 доларів, 900 гривень, 3 ноутбуки.

Обікрали на свята й кілька магазинів, зокрема в Ужгороді, Мукачеві, на Берегівщині, Перечинщині.

Міліція розшукує злодіїв і вкотре радить громадянам уважніше ставитись до збереження власних цінностей. Пам′ятайте, що свята, коли люди залишають без нагляду свої помешкання, це чудова нагода для крадіїв. Тож потурбуйтесь встановити надійні замки на дверях, захисні решітки на першому поверсі помешкання, а найкраще – поставте своє помешкання на охорону Державної служби охорони, з об′єктів якої не скоєно ще жодної крадіжки.

В Мукачівський міськвідділ міліції зателефонував на свята житель міста і повідомив про те, що невідомі особи викрали вночі його автомобіль ВАЗ-2101, який був прапаркований біля будинку за місцем проживання. Автомобіль не був обладнаний захисною сигналізацією, не мав він і акумулятора… Зниклого «Жигуля» розшукує міліція.

Берегівські оперативники одержали інформацію про те, що в одній з осель міста можуть вживати наркотики. Навідавшись туди, правоохоронці застали в квартирі, окрім її 56-річного власника, ще й двох гостей віком 32 та 54 роки. У старшого гостя в кишені куртки міліціонери виявили та вилучили пакет із марихуаною вагою 5 гр. Як пояснив сам дядько, коноплю він знайшов кілька місяців тому, перебуваючи на риболовлі за містом, зірвав і висушив для подальшого вживання… Тепер на любителя «кайфу» очікує кримінальна відповідальність.

 

В с.Грушево Тячівського району на пожежі загинула людина. Коли пожежні загасили хлів, то виявили в ньому обгорілий труп 73-річного місцевого пенсіонера, який тривалий час проживав у даному приміщенні своєї родички, обладнаному під житло. Як з′ясували правоохоронці, прибувши на місце трагедії, потерпілий був інвалідом, зловживав спиртними напоями, а загинув через куріння в ліжку…

 

Зловживали алкоголем і деякі водії. Так, у Сваляві серед ночі наряд ДАІ зупинив для перевірки автомобіль «Чері», за кермом якого перебував 50-річний місцевий житель. На пропозицію пройти медичне освідчення на вміст алкоголю, водій став поводитись агресивно, тож міліціонерам довелось його вгамовувати. При цьому дружина водія зателефонувала на 102 і поскаржилась, що працівники ДАІ, на її думку, незаконно їх зупинили і застосували до її чоловіка силу та спецзасоби… Натомість експертиза засвідчила в крові водія 1,2 проміле алкоголю. На нього складено адмінпротокол за керування ТЗ у стані алкогольного сп′яніння, машину затримано на спецмайданчик міліції.

 

Ввечері 7 січня сталась автопригода в селі Н.Апша Тячівського району. Водій автомобіля «Форд» на чеських номерах, 33-річний житель смт.Дубове, не впоравшись з керуванням, скоїв наїзд на пішохода, 53-річного жителя с.Бедевля. Потерпілий опинився в лікарні, автомобіль затримано на штрафмайданчик. Сам водій був тверезий.

 

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *