Categories Новини

На Хустщині протидіють насильству в сім’ї

Днями працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Хустського міськвідділу міліції провели профілактичну бесіду здітьми, які зазнали насильства в сім’ї з боку батьків, на тему: «Кожна сім′я– частина держави».

 Насильство в сім’ї є актуальною проблемою сьогодення. На жаль, необхідноконстатувати, що сім’я як осередок суспільства без підтримки держави незавжди спроможна виконувати свої головні функції, зокрема щодозабезпечення належного добробуту та виховання дітей.

 Діти, що потерпають від домашнього насильства, часто ідуть в кримінальнесередовище,  де вживають алкоголь, наркотики, а як наслідок – починаютькрасти і здійснювати інші протиправні дії.

Аби протидіяти цьому, працівник сектору кримінальної міліції у справах дітейВасиль Дубляк спільно із спеціалістами служби у справах дітей ХустськоїРДА  Наталією Поп та Віталією Молнар провели профілактичні бесіди здітьми, які зазнали насильства, та батьками, які вчинили його по відношеннюдо дітей.

На сьогодні працівниками хустської міліції притягнуто до адміністративноївідповідальності 102 особи, на обліку в службі у правах дітей Хустської РДА та в  міліції перебуває 10 дітей, які зазнали різного виду насильства з бокубатьків.

– Дуже часто жорстоке поводження з дітьми є результатом того, що самібатьки страждали від насильства у дитинстві. Намагаючись виправити своїпомилки, вони використовують своїх дітей. Іноді батьки не знають іншихшляхів «виховання» дітей, бо у своїй родині бачили тільки це, – коментуєначальник хустської міліції Василь Турдай.

 

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *