На городі в жительки Іршавщини міліціонери виявили посів маку

макВирощувала заборонене наркозілля на своєму городі 55-річна жителька села Луково Іршавського району.
Оперуповноважений карного розшуку Іршавського райвідділу міліції Артем Яцканич під час проведення оперативно-профілактичних заходів у селі Луково виявив незаконний посів маку.
131 рослину маку на своїй присадибній ділянці вирощувала 55-річна мешканка села. Як пояснила сама жінка, мак вона висіяла для власних потреб.
Рослини маку міліціонери вилучили й направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області.
Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України (Незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель), яка передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, йдеться у повідомленні Іршавського РВ УМВС.
Правоохоронці нагадують жителям краю, що на території області триває спецоперація «Мак». Її мета – профілактика незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення посівів снодійного маку та конопель, а також запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини, – повідомив т.в.о. начальника Іршавського райвідділу міліції підполковник Дмитро Антол.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *