На Берегівщині студентів насильно загнали у профспілку

зареваБерегівським міжрайонним прокурором Іваном Заревою, в ході перевірки дотримання майнових прав неповнолітніх у Берегівському медичному коледжі та Берегівському професійному ліцеї сфери послуг, де навчається 26 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виявлено незаконне стягнення з стипендій учнів профспілкових внесків.

Так, 373 учні Берегівського професійного ліцею сфери послуг та 261 студент Берегівського медичного коледжу, які навчаються на бюджетній формі навчання та які, як встановлено, є членами профспілки, не подавали заяви до первинної профспілкової організації про вступ. Проте, в порушення вимог статті 7 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» з учнів та студентів незаконно стягувалися профспілкові внески.
         Загальна сума безпідставно нарахованих внесків у Берегівському медичному коледжі становить майже 11 600 грн., а в Берегівському професійному ліцеї сфери послуг – майже 7 600 грн. На усунення вищевказаних порушень дирекції Берегівського професійного ліцею сфери послуг та Берегівського медичного коледжу прокурор вніс подання про усунення порушень вимог Закону України «Про охорону дитинства», Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», які на даний час знаходяться на розгляді.
 Інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *