Categories Новини

На Берегівщині будуватимуть сміттєпереробний завод (ФОТО)

У четвер, 17 липня, відбулося закладання капсули під будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів у с. Яноші та конференція з цього приводу. Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Михайло Рівіс, голова Берегівської райдержадміністрації Іштван Петрушка та голова районної ради Олена Шедер, керівник ТОВ «Берегвертікал» Микола Якимець – генеральний підрядник будівництва, інші поважні гості

заводСпочатку всі присутні відвідали будівельний майданчик неподалік с. Яноші, де і відбулася урочиста церемонія закладання капсули під будівництво сміттєпереробного заводу.

Заступник голови ОДА Михайло Рівіс зауважив, що Берегівщина перша у області будує завод з переробки твердих побутових відходів і показує високий рівень культури у поводження з побутовими відходами:
– Саме тому, щоб перейняти Ваш досвід сюди приїхали очільники Хустської райдержадміністрації, районної ради та міста Хуст. Адже проблеми з утилізацією побутових відходів є актуальною для всіх районів.

-Сьогодні ми зібралися для обговорення важливого питання – будівництва сміттєпереробного заводу. Будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів з відповідною транспортною та інженерною інфраструктурами сприятиме розвиткові економіки та покращенню ситуації у сфері зайнятості населення, бо це створення нових робочих місць. Районна влада буде всіляко підтримувати цей Проект та сприяти у вирішенні питань пов’язаних з будівництвом, – звернувся до присутніх голова Берегівської райдержадміністрації Іштван Петрушка.

У ході конференції, її учасники розповідали про досвід європейських країн – сусідів України у сфері утилізації побутових відходів. Адже з впровадженням європейських стандартів і європейського досвіду ми зближуємо наші кордони, сприяємо інтеграції України у європейську сім’ю.

Довідково: Будівництво будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів у с. Яноші відбуватиметься за сприяння та матеріальної підтримки проекту № 1001/011 Програми прикордонного співробітництва ЕІСП Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна.

Берегівська РДА

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *