Мирослава Копинець дасть благодійний концерт на захист Вільшанської психіатричної лікарні (відео)

Відома співачка Мирослава Копинець дасть благодійний концерт на підтримку обласної психіатричної лікарні у с.Вільшани. Про це Мирослава повідомила на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

“Трибуна” раніше повідомляла, що небайдужі громадяни гостро розкритикували звіт представників Уповноваженого з прав людини щодо Вільшанської психіатричної  лікарні і розцінюють його як крок спрямований на ліквідацію цього важливого закладу у руслі медичної “реформи”.

До речі, у Вільшанській ОПЛ добре налагоджена художня самодіяльність, яка допомагає лікувати важку недугу.

Відео концертів за участі пацієнтів закладу опублікував колишній лікар Вільшанської психіатричної лікарні Віталій Баранов, який з цього приводу зазначив:

На прохання людей, що відгукнулися на проблеми Вільшанської ОПЛ, публікую ще відео.

Окремо варто сказати про людину, яка створила лікарню такою як вона є, бо це – мукачівець, Фома Фомич Чекан, син репресованого юриста із шанованої мукачівської сім’ї корінням з Лалова. Іменем покійного Фоми Чекана не названа жодна з вулиць, його нема в списку почесних громадян, але справа його живе, Вільшани були і залишаються добрим і людяним притулком для найбільш знедолених закарпатців.

Прошу вибачення за якість. Це мав бути документальний фільм про Вільшанську ОПЛ, але режисер Сергій Гаєвий і один із асистентів Konstantin Vidybida ​ передчасно померли, де плівки з основних двох камер – невідомо. Збереглося відео з третьої камери, яке знімав Василь Білогорка​. Звідти планувалося взяти лише декілька кадрів для нарізки, дякувати Богу що оператор зняв значно більше ніж вимагалося і цим подарував нам те, що збереглося в наших архівах.

Подія, до якої приурочений цей святковий концерт – 50-річчя лікарні. Про кожне відео є цікаві факти і опис у анотаціях на ютубі.

І найкраща новина – зірка класичної сцени, справжня донька закарпатської землі, чуйна, хороша людина Miroslava Kopynets​ планує провести у Вільшанській ОПЛ благодійний концерт для хворих, для привернення уваги і збереження унікального медичного закладу. Якщо комусь із митців небайдуже, якщо хтось має час і бажання – долучайтеся!

Сердечно дякую всім, хто звернув увагу і допомагає. Наш соціум не дуже турбується про хворих на психічні розлади, це не модно, але Бог все бачить.

Читайте також: Хроніки “доктора Шумахера” з Вільшанської психіатричної лікарні, яку хочуть тихенько закрити (відео)

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *