Музеї Тячівщини вчора відзначали День етнографа

музей17 липня музеї Тячівського району відзначають День етнографа, який став професійним святом всіх людей пов’язаних з етнографічною наукою і вивченням культурних знахідок, звичаїв, обрядів різних народів. Число цього свята вибране не випадково адже саме 17 липня 1864 року народився відомий мандрівник і етнограф Микола Миклухо-Маклай, який відкрив для нас культуру і побут Південно Східної Азії, Австралії, Океанії. В день його пам’яті, День етнографа, проходять свою «посвяту» неофіти — люди, які вперше беруть участь в етнографічних експедиціях, а також проводять різні масові заходи в музеях.

Зокрема працівники історико – краєзнавчого музею ім. С.М. Вайди с. Дулово (завідуюча-Гарбуз Н.І.) цього дня прийняли колег, працівників бібліотечних та клубних закладів культури сіл Угля (зав.клубом-Немеш О., худ.керівник – Рудик М., зав.бібліотекою –Немеш Л.) , Колодне (зав.бібліотекою- Корнута М.П.), Теребля (зав.бібліотекою-Куцина М.), які підготували і показали уривок «Углянських вечорниць».

У краєзнавчому музеї с. Терново провели майстер-клас по бісероплетінню учитель трудового навчання Циркуник Марія Миколаївна.

17 липня – у етнографічний музей «Калина» навідалися люди небайдужі до минулих часів, побуту, звичаїв своїх предків.

Серед відвідувачів музею «Калина» були не тільки мешканці рідного села, але й гості з Росії.

Історію, побут, звичаї, легенду заснування села Калини гості музею слухали настільки уважно, що дехто й особисто спробував, як це було ткати на кроснах, розпилювати дерево і навіть грати на гуслях (скрипці)

З духовним та емоційним задоволенням відвідувачі музею дізнавалися про своє мунуле, минуле своїх батьків та пращурів.

День етнографа також відзначили в етнографічному музеї с. Велика Уголька тут зустрічали гостей з Волині. Гості ознайомилися не тільки з побутом та звичаями жителів с. В.Уголька але й мали змогу скуштувати традиційні страви та послухати Закарпатські народні пісні.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *