Мукачівця судитимуть за ухилення від призову

прокуратураПрокуратурою міста Мукачево днями одному з місцевих жителів було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України – ухилення від призову за мобілізацією.

Чоловік перебуває на військовому обліку Мукачівського об’єднаного міського військового комісаріату.
Він без поважних причин не прибув в Мукачівський об’єднаний міський військовий комісаріат для подальшого проходження військової служби.
«Досудовим слідством встановлено, що підозрюваний ще в травні пройшов медичний огляд при Мукачівському ОГВК і був визнаний придатним до військової служби, тоді ж він отримав під особистий розпис мобілізаційне розпорядження, згідно з яким з оголошенням мобілізації він був зобов’язаний, не чекаючи повістки, з’явитися протягом доби в Мукачівський об’єднаний міський військовий комісаріат. Проте, намагаючись уникнути служби в Збройних Силах України, переховувався від працівників військкомату, а в подальшому і від слідства », – повідомив прокурор м Мукачево Віктор Данканич.
Наразі кримінальну справу вже направлено до Мукачівського міськрайонного суду та подальшу долю чоловіка, який не захотів виконати свій військовий обов’язок, вже визначить суд.
За санкцією статті 336 КК України мукачівцю загрожує зараз до 5 років позбавлення волі.
Довідка:
ст. 336 КК України – ухилення від призову за мобілізацією – карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *