Мукачівській міськраді суд не дозволив перейменувати вулиці Степана Бандери та Романа Шухевича

Львівський апеляційний адміністративний суд своєю ухвалою залишив без задоволення апеляційну скаргу Мукачівської міськради на постанову Мукачівського міськрайонного суду від 7 вересня цього року про перейменування вулиць. Ніхто з представників міськради на суд не з’явився, ухвала набула законної сили.
Нагадаємо, що в квітні 2016р. Геннадій Москаль у рамках закону «про декомунізацію» своїм розпорядженням перейменував у Мукачеві вулиці Ярослава Галана (комуністичний публіцист) та Івана Туряниці (секретар Закарпатського обкому КП(б)У, член ЦК Компартії України) на вулиці Героїв України Степана Бандери та Романа Шухевича.
У липні цього року Мукачівська міськрада незаконно перейменувала «декомунізовані» вулиці, давши їм назви Любомира Гузара та Андрея Шептицького, а також із грубим порушенням законодавства присвоїла відгалуженню вул.Трудової назву тупик Геннадія Москаля.
Голова ОДА звернувся з адміністративним позовом до суду, який скасував рішення міськради, і тепер це рішення набуло законної сили. Таким чином суд остаточно встановив, що в Мукачеві офіційно залишаються вулиці Степана Бандери та Романа Шухевича, які внесені до «Єдиних інформаційних систем України».
– Степан Бандера народився 1 січня, тому рекомендую юридично «неошколованому» меру Мукачева як слід підготуватися до цієї дати й замовити таблички з іменем Героя України для вулиці Степана Бандери, – зазначає Геннадій Москаль. – Хай хоча би таким чином спробує переконати людей, що він поважає українських патріотів, які загинули за Україну, а не оскаржує в суді названі їхніми іменами вулиці.
Із вступом постанови Мукачівського міськрайсуду в законну силу Мукачівська міська рада програла вже четвертий позов, які були ініційовані Закарпатською ОДА. Ухвала Львівського апеляційного суду буде направлена в Комітет із питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України. Як відомо, систематичне порушення законів і Конституції України є однією з причин для розпуску місцевої ради Верховною Радою України й призначення позачергових виборів.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *