Мукачівська влада провела інтернаціональний Парад вишиванок (фото)

Мукачівська міська влада продемонструвала, як треба організовувати подібні заходи. Правда парад вийшов не суто українським, як це відбувається у інших містах країни, а інтернаціональним, в ньому брали участь представники одягнені в костюми національних меншин Закарпаття.

23 серпня, у зв’язку з відзначенням Дня державного прапору та Незалежності України, вперше в історії Мукачева пройшов святковий парад вишиванок, який зібрав у своїх рядах близько тисячі учасників та гостів міста над Латорицею.

парад мукачево7

 

Організатором та ініціатором святкового “Параду вишиванок” виступила міська влада Мукачева.

Збір всіх учасників святкової ходи відбувався біля Свято-Успенського храму Української Православної Церкви. Там же, за участі духівництва, пройшов молебень за Україну з нагоди відзначення Дня Незалежності України.

Після збору та молебню, учасники параду вистроїлись в колону яка рухалась у напрямку з вулиці Ярослава Мудрого – через вулицю Пушкіна аж до центральна площа міста Мукачева. У святковій ході, одягнені в національний одяг, брали участь представники керівництва міста, на чолі із заступниками міського голови Мукачева Ігорем Радишом та Михайлом Лабошем. До святкового параду приєднались також підприємці міста, освітяни, музиканти, працівники культури, правоохоронних органів, військовослужбовці.

Дійство “марширувало” під звуки військового духового оркестру.

Активно долучались до параду й гості міста, включаючи чисельних іноземців, які намагались навіть підспівувати патріотичні пісні.

Хода закінчилась святковим концертом присвяченим Дню незалежності України у залі Закарпатського державного драматичного театру.

парад мукачево6 парад мукачево5 парад мукачево4 парад мукачево3 парад мукачево2 парад мукачево парад мукачево8

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *