Мукачівець здав у поліцію колекцію шабель та мисливських ножів (ФОТО)

До кінця березня закарпатці можуть добровільно здати у поліцію вогнепальну та холодну зброю, боєприпаси, які зберігаються у них незаконно. Таким чином вони уникнуть кримінальної відповідальності. Такою можливістю скористався днями 38-річний мешканець Мукачева.

Дізнавшись про проведення місячника добровільної здачі зброї, мукачівець приніс до відділу поліції   34 одиниці зброї, з них 9 шабель та мечів та 25 ножів. Чоловік розповів, що цю колекцію йому залишив його побратим, з яким вони у двох служили. Побратим виїхав за кордон й подарував мукачівцю свою колекцію. От він і вирішив скористатися даною операцією й приніс до відділу подаровані йому трофеї.

Холодну зброю правоохоронці направили на дослідження для проведення експертизи.

Окрім цього, до поліції звернулися ще четверо мукачівців, які здали 4 гладкоствольні рушниці. Усі вони виявили бажання зареєструвати зброю в особисте користування в порядку чинного законодавства.

“Оскільки місячник триває до кінця березня, правоохоронці пропонують добровільно позбавитися проблемних трофеїв, щоб не потрапити під кримінальну статтю. Стаття 263 КК України “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами” передбачає позбавлення волі від 3 до 7 років”, – коментує старший інспектор Мукачівського відділу поліції Михайло Менчик.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області

ніж шабля

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *