Москаля просять вгамувати ціновий “геноцид” перевізників

Напевно, пан Кречко — керівник ПрАТ «Закарпатавтотранс» — був ініціатором підвищення цін, бо не вистачало на українську символіку на автостанціях, про що вже писалось у ЗМІ. Тепер уже вона точно з’явиться.

Як грім серед ясного неба, жителі населених пунктів, віддалених від обласного центру, почули про раптове підвищення цін на автобусне сполучення в середньому на 20-30 гривень. Усе це мотивується падінням курсу долара і підняттям цін на нафту в світі. Хоча протягом останнього року ціни на долар і нафту на змінюються. Найгірше, що стільки не піднімають ціни — автобусне сполучення не стає кращим. Автобуси обшарпані, непривабливі. У салонах — не комфорт, а навпаки. І виникає відразу питання, чому представник Президента України Г.Москаль не матюкається на тих, хто свавільно підняв ціни? Він, бачиться, має силу волати тільки на простих громадян — представників незахищених верств населення області. За цим усім простежується певний зговір начальника обласного автобусного сполучення пана Йосипа Кречка та автоперевізників. Адже з кожного проданого квитка автостанції мають 10% прибутку.

Поясніть як перша особа краю, пане Москаль, людям, як дістатися з Синевирської Поляни, Колочави, Тячева до обласної лікарні, де теж все платне при мізерних зарплатах і пенсіях. І чому мовчать профспілки, ніби вони зайві на цьому «святі життя»? Невже їм щось перепало з підвищення цін? Дуже чекаємо, що Г.Москаль зреагує і, можливо, поки що за свої гроші виставить символіку там, де скупчуються тисячі людей, і від усього цього вже погано орієнтуються в цьому дивовижному світі.

З першого березня і пенсіонерам доводиться подорожувати в міжміському транспорті за повну вартість квитка. Причиною «нововведення» (за принципом «Змінимо життя на краще!») самі перевізники вважають те, що держава, врегулювавши пільгові перевезення, законодавчо «забула» про виплату компенсацій. На офіційному сайті ПрАТ «Закарпатавтотранс» це чомусь взагалі не коментується. Чому, Йосипе Васильовичу Кречко? Мова ж іде про питання зовсім не дріб’язкове!

Михайло ЮРИК,

житель Міжгір’я.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *