Москаль: «Ми вважали добудову хоспісу, який спричинив стільки скандалів, справою честі, і дуже раді, що нарешті відкрили його» (ФОТО)

У вівторок (24.01) у Виноградові урочисто відкрили хоспіс, який став єдиним закладом такого типу на Закарпатті. Об’єкт, збудований на базі колишньої військової частини, фінансувався з різних джерел, у тому числі грантових коштів із Польщі. Однак через фінансові махінації в попередні роки так і не був доведений до кінця, більш того – мало не спричинив міжнародний скандал (за даними фактами відкрито кримінальне провадження).
Після призначення на посаду голови Закарпатської ОДА Геннадій Москаль неодноразово приїжджав у Виноградів, щоб вивчити можливості для добудови цього потрібного для Закарпаття закладу. Він особисто наполіг на виділенні з обласного бюджету необхідних коштів, у результаті чого область отримала унікальний об’єкт, який може стати взірцем і для інших регіонів України. Участь у відкритті хоспісу взяли також голова обласної ради Михайло Рівіс, голова РДА Михайло Русанюк, голова райради Віталій Любка та народний депутат України Михайло Ланьо.
– Хоспіс розрахований на тридцять пацієнтів, а працюватимуть тут 67 чоловік із числа медичних працівників та персоналу, – зазначає Г.Москаль. – При необхідності об’єкт може бути розширений. Триповерхова будівля обладнана ліфтами, сучасною побутовою технікою та найновішою медичною апаратурою. Тут є кімнати відпочинку та номери, в яких можуть зупинитися й заночувати родичі пацієнтів. Заклади такого типу, які розраховані на невиліковно хворих людей, у всьому цивілізованому світі вважаються проявом гуманності з боку держави. Вони полегшують життя як важкохворим, так і їхнім рідним. І Закарпаття продемонструвало, що також є частиною Європи в цьому сенсі. Фінансуватиметься хоспіс із обласного бюджету, тому й прийматиме людей із усього Закарпаття, а не тільки Виноградівщини. Ми вважали добудову цього закладу, який спричинив стільки скандалів, справою честі, і дуже раді, що нарешті відкрили його.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *