Москаль: «В Україну «дешевше» завозити вугілля з Південної Африки, ніж отримувати енергію від спалювання свого сміття»

Геннадій Москаль пояснив, чому інвестиційні проекти з переробки сміття важко реалізувати на Закарпатті й загалом по Україні. В інтерв’ю телеканалу «Перший кабельний» він зазначив:

“У Верховній Раді є потужне лобі, яке не хоче отримувати енергію від переробки сміття. Йому легше возити вугілля з Південної Африки чи США по корупційних схемах. До нас уже кілька разів приїздили інвестори, які мають десятки сміттєпеперобних заводів у різних країнах світу. Вони пропонують: «Ми побудуємо екологічно безпечний сміттєспалювальний завод і спочатку переробимо діючі полігони, а потім візьмемося за нелегальні звалища. Енергію від спалювання направимо в Єдині енергетичні системи й на тепло. Завод пропрацює 30 років, а потім безкоштовно передамо його органам місцевої влади. Але щоб завод був рентабельний і давав нам прибуток, потрібно ввести тариф – 22 центи за кіловат-годину виробленої електроенергії».

Однак щоб ввести такий тариф, потрібні зміни на законодавчому рівні, а Верховна Рада на це не йде. У результаті інвестори не вкладають гроші, не будують сміттєпереробні заводи, не створюють нові робочі місця, а область і Україна загалом потопають у смітті…”.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *