Москаль у п’ятірці лідерів «Рейтингу губернаторів» України

Український тижневик «Ділова столиця» оприлюднив рейтинг голів облдерж¬адміністрацій за підсумками розвитку регіонів у 2017-му році, складений на підставі двох десятків найбільш значущих показників Державної служби статистики. У рейтингу враховані дані 23-х мирних регіонів України – без окупованого Криму та напівокупованого Донбасу.
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль посідає п’яте місце у десятці лідерів «Рейтингу губернаторів».
Згідно з даними Держстату, Закарпаття вийшло на перше місце в показниках динаміки роздрібної торгівлі: її обороти зросли (в порівнянних цінах) на 17,2 % відносно рівня 2016 року, тоді як у середньому по Україні –  на 8,8%. Також Закарпаття увійшло в двійку лідерів з динаміки збільшення реальних зарплат: зріст на 29,2% порівняно з 2016-м роком, водночас у середньому по Україні – на 19,1%.
Завдяки цим показникам область увійшла в дев’ятку кращих по середньомісячній зарплаті, а дослідження зарплати за грудень показало на Закарпатті (на відміну від усіх інших регіонів України) практичну відсутність штатних працівників, котрі повністю відпрацювали місяць, а мали нарахування не вище мінімальної зарплати. Також область показала найменший рівень боргів по зарплаті: станом на кінець року заборгованість склала 14,5 грн на одного працівника, що в 21,4 разів менше від середнього показника по Україні. До того ж Закарпаття увійшло в шістку лідерів за загальною площею прийнятого в експлуатацію житла на тисячу мешканців.
До досягнень Москаля відноситься й те, що Закарпаття нарешті почало використовувати потенціал прикордонного регіону. Область обігнала більшість регіонів держави з надходження прямих іноземних інвестицій на душу населення й прорвалася до шістки лідерів з обсягів експорту товарів та послуг на одного мешканця. Збільшення торгових потоків через Закарпаття допоможе області покращити показники області по здійсненню будівельних робіт.
Перші три місця в «Рейтингу губернаторів» за підсумками минулого року займають голови Київської міськдержадміністрації, Одеської та Київської ОДА. На останніх місцях опинилися голови Кіровоградської та Рівненської облдержадміністрацій – Сергій Кузьменко й Олексій Муляренко.
Детальніше з порівняльною таблицею можна ознайомитися за посиланням:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *