Москаль представив нового голову Свалявської РДА і заодно вирішив проблему питної води в Поляні

   Керівник Закарпаття здійснив робочу поїздку в Свалявський район, щоб представити нового голову райдержадміністрації. Згідно з розпорядженням Президента України Петра Порошенка, цю посаду обійняв Олександр Дідович. Під час зустрічі з активом району Геннадій Москаль навів деякі статистичні дані, які відображають економічне становище Свалявщини і Закарпаття.

— Середня зарплата в районі — всього 2,4 тис. грн. (по області — 3,1 тис. грн.), — зазначив голова ОДА. — З початку року падіння роздрібного товарообігу складає 25 відсотків, а це свідчення того, що купівельна спроможність громадян дуже впала. 99 відсотків надходжень у місцеві бюджети становить прибутковий податок, тому головне завдання для нового керівництва району — це пошук інвесторів для створення нових робочих місць. Паралельно слід готуватися до зими — поступово переводити котельні з дороговартісного газового опалення на твердопаливне.

Після офіційної частини Г.Москаль відвідав с.Поляна, де вже протягом 20 років тривають юридичні суперечки між сільською радою та санаторіями щодо права власності на водогінні мережі. Сім років тому, відколи поблизу санаторіїв з’явилися нові будівлі й виник дефіцит води, суперечки переросли в гарячу фазу включно з протестами місцевих селян. Кілька тижнів тому голова ОДА доручив у терміновому порядку знайти вирішення проблеми і тепер особисто приїхав, щоб перевірити, як виконується його доручення.

— До старого водогону найближчими днями буде додано нову гілку, яка забезпечить достатньою кількістю води як санаторії, так і село, — повідомляє Г.Москаль. — Для цього довелося прокласти 5 кілометрів труби. Багаторічна проблема існувала тільки через надлишкову принциповість і непоступливість сторін конфлікту. Як показала практика, для її вирішення достатньо було, образно кажучи, грюкнути кулаком по столу, посадити антагоністів за стіл переговорів і помирити їх. Через тиждень водогін запрацює, і я особисто приїду в Поляну, щоб випити з крана першу символічну склянку води.

москаль

Довідково: Дідович Олександр Анатолійович народився 11 квітня 1959 року у м. Вільнюс (Литва). У 1982 році закінчив Львівський ордена Леніна політехнічний інститут імені Ленінського комсомолу (автомобілі і автомобільне господарство, інженер-механік). З 2001 по 2005 роки очолював Свалявську РДА. До цього призначення керував свалявським ТзОВ „Прогрес-С”.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *