Москаль пообіцяв жителям Рахівщини запровадити пільговий тариф на електроенергію

москальПід час візиту губернатора Закарпаття Геннадія Москаля на Рахівщину, місцеві жителі скаржилися на дорожнечу дров.

Про це йдеться у повідомленні пресс-служби Закарпатської ОДА.

«Місцеві мешканці поскаржилися керівнику області на дорожнечу дров (кубометр смерекових дров коштує без урахування транспортування близько 165 грн., а букових — понад 200 грн.).

Г.Москаль доручив новому голові РДА провести нараду за участі представників трьох місцевих держлісгоспів і знайти шляхи для зниження ціни.

Ще одна важлива проблема, піднята присутніми, — система розрахунків за електроенергію. Оскільки район не газифікований, а скраплений газ сюди також перестали завозити (причина в тому, що Мінекономіки ніяк не спроможеться провести відповідний аукціон), споживання електроенергії набагато більше, ніж у сусідніх, газифікованих районах. Г.Москаль пообіцяв видати розпорядження про пільговий тариф на електроенергію для мешканців Рахівщини.

— Пільговий тариф на світло для негазифікованих адміністративних одиниць прописаний у законодавстві, — відзначив голова ОДА. — Якщо енергетичні компанії не хочуть впроваджувати його, я зроблю це своїм рішенням. І нехай потім оскаржують рішення в суді, головне те, що люди хоч трохи зекономлять на оплаті за електроенергію», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *