Москаль пообіцяв самостійно провести декомунізацію Закарпаття

москальУ випадку, якщо до 22 лютого органи місцевої влади на Закарпатті не перейменують вулиці в рамках закону “Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні”, Геннадій Москаль пообіцяв вигадати нові назви вулиць особисто.

Про це йдеться у заяві голови Закарпатської обласної адміністрації, яку він опублікував на власному сайті.

“Незважаючи на те, що я неодноразово наголошував під час поїздок по районах на необхідності виконання закону про “декомунізацію”, писав із цього приводу офіційні листи мерам та сільським головам (останнього листа відправлено на початку лютого), на Закарпатті все ще залишається маса вулиць Леніна, Дзержинського, Крупської, Кірова, Комсомольської, Радянської, Свердлова, Фрунзе і т.д”, — поскаржився Москаль.

За його словами, мери та сільські голови масово саботують виконання закону, тож після 22 лютого, коли голова ОДА отримає право самостійно перейменовувати вулиці.

“Попереджую, що я церемонитися ні з ким не буду. Деяким «прокомуністичним» вулицям, провулкам, скверам і площам буде повернуто історичні назви, ряд топонімів моїм розпорядженням будуть названі на честь загиблих на сході України героїв, а решту Ленінів, Крупських, Фрунзе і так далі я перейменую на власний розсуд”, — пригрозив він.

Усі вулиці Червоноармійські стануть вулицями Червоних ліхтарів, вулиці Чапаєва – вулицями Петьки й Анки, вулиця Корчагіна – вулицею Закарпатських корчагінців (це ті, що вино в корчагах возять), вулиця Будьонного – вулицею Анонімних алкоголіків, вулиця Дзержинського – вулицею Цапиної бороди і так далі, — додав Москаль.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *