Місцеві ради постраждалих від негоди сіл Виноградівського району саботують розподіл коштів між потерпілими від градобою селян

       град2 Станом на ранок вівторка (28.06) сільські та селищні ради Виноградівського району не розподілили жодної копійки з коштів, виділених розпорядженням голови ОДА Геннадія Москаля та сесією Виноградівської районної ради, для потерпілих від градобою селян. При тому що гроші (загалом більше двох мільйонів гривень) надійшли на рахунки сільрад ще минулої п’ятниці (24.06).
–  Якби кошти були розподілені, завтра після відкриття банків люди змогли б отримати на руки готівку, – заявляє Г.Москаль.

–  Однак сільські та селищні ради чекають, що замість них розподіл проведуть органи державної влади – ОДА чи РДА. Боячись відповідальності, вони займаються саботажем, намагаючись перекласти свою роботу на інших.
Однак такої ситуації, як із декомунізацією, коли органи місцевого самоврядування скинули всю роботу персонально на голову ОДА, більше не повториться. Наше діло – шукати гроші і відновлювати соціальні об’єкти (школи, дитсадки, амбулаторії, клуби…). Крім того, ми допомагаємо органам місцевого самоврядування документувати завдану стихією шкоду, щоб отримати допомогу з резервного фонду від Кабміну. Зате розподіл коштів – прямий обов’язок сільських і селищних рад, які знають персонально кожного потерпілого від градобою і можуть визначити, кому, в яку чергу і якого розміру слід виділити матеріальну допомогу. Я закликаю сільські та селищні ради постраждалих від негоди сіл Виноградівщини ще сьогодні в терміновому порядку скликати сесії й розподілити гроші між селянами. Щоб уже завтра люди змогли отримати готівку й використати її для відновлення свого житла.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *