Міндоходівці спіймали ужгородця, який нелегально торгував горілкою

алкогольУжгородський приватний підприємець торгував «оковитою» без ліцензії.
Цей факт днями виявлено працівниками оперативного управління ГУ Міндоходів у Закарпатській області. Під час вжиття планових заходів щодо налагодження дієвого контролю за ринком підакцизної продукції, оперативники отримали підстави предметно зацікавитися торгівельною діяльністю приватного підприємця.
Річ у тому, що ужгородець, який є власником торгової точки, не має спеціального дозволу (ліцензії) на продаж алкогольних напоїв. Натомість на полицях магазину серед інших товарів продуктової групи були пляшки з горілкою.
За результатами проведеної фактичної перевірки наявність «оковитої» і відсутність ліцензії підтвердилася. Встановлено порушення вимог ст. 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів». Матеріали знаходяться на розгляді в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Закарпатській області.
– Магазини, кіоски, ринки, торгівельні павільйони – нечесні підприємці можуть здійснювати незаконний продаж тютюнової та алкогольної продукції у будь-якому з таких місць. Тобто вино, шампанське, коньяк, горілку, цигарки можна знайти в Ужгороді майже будь-де – обмежень, окрім винятків, пов’язаних з неповнолітніми, на продаж і купівлю тютюнових та лікеро-горілчаних виробів у країні немає. Однак, якщо підприємець прийняв рішення продавати таку продукцію, йому необхідно пройти відповідну державну реєстрацію та отримати ліцензію на право торгівлі підакцизними товарами. У разі, якщо таку процедуру він не пройде й ліцензії не отримає, він стане одним із суб’єктів, з якими ми ведемо боротьбу, – зазначає Андрій Мілюченко, в.о. начальника оперативного управління ГУ Міндоходів у Закарпатській області.
Нагадуємо, Міністерство доходів і зборів України запровадило соціально-просвітницьку ініціативу «Бачиш підробну горілку – дзвони негайно: (044) 284-00-07». Ця акція спрямована на боротьбу з фальсифікованою алкогольною продукцією та утвердження в Україні здорового способу життя.
 
Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *