Categories Новини

Міліція Ужгорода затримала шістьох фанатів львівських “Карпат”

фани У пятницю, 3-го травня, в Ужгороді відбувся календарний матч чемпіонату України вищої ліги з футболу між командами “Говерла” Ужгород—”Карпати” Львів. Правоохоронцями довелося затримати кількох фанатів “Карпат”, аби не допустити масових безпорядків, повідомили  у прес-службі УМВС України в Закарпатській області

Для забезпечення правопорядку під час матчу на стадіон в Ужгород було стягнуто близько 940 працівників ОВС з усієї області.

Спершу все було спокійно, аж доки в другому таймі ужгородці не вийшли вперед з рахунком 2:1. Львівські фани почали запалювати й кидати на поле піротехніку, а шестеро з них, зламавши загорожу, покинули свій сектор і вибігли на бігову доріжку.

До сектору з львівськими уболівальниками оперативно було направлено сили міліції, зокрема бійців спецпідрозділу “Беркут”, які утворили живий ланцюжок. Шістьох найрадикальніших уболівальників міліціонери затримали й доправили в медустанову для визначення стану алкогольного сп′яніння, після чого на них було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.173 КУпАП (Дрібне хуліганство). Інших львівських уболівальників (близько 600 чоловік) під охороною міліції доправили в автобуси та на залізничний вокзал м.Ужгорода.

Масових безпорядків в Ужгороді не допущено завдяки професійним діям працівників міліції. Разом з тим, в Ужгородський міськвідділ міліції звернувся із заявою директор КП «Стадіон Авангард», який повідомив про те, що під час проведення футбольного матчу між командами «Говерла» – «Карпати» фанати львівського клубу пошкодили майно стадіону, зокрема 25 погонних метрів металічної стіни, 40 метрів паркану та 17 пластикових крісел. Сума завданих стадіону збитків наразі підраховується.

Є потерпілі і серед самих правоохоронців. Один із тих, хто був у живому ланцюжку міліції, а саме помічник дільничного інспектора з Мукачівського міськвідділу у званні сержанта міліції, отримав від кинутого в нього кимось із фанатів піротехнічного засобу опіки ноги, руки та пошкодження форменного одягу.

Дані події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, обставини справи повинно з′ясувати слідство.

карпати5 карпати2 карпати3 карпати4

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *