Малолітнього закарпатця розшукали в сусідній області

хлопецьМайже тиждень міліція шукала неповнолітнього мешканця Перечина, за фактом зникненя якого було відкрито кримінальне провадження по статті про навмисне вбивство. І знайти його вдалося завдяки співпраці з правоохоронцями сусідньої Львівської області.

14-літній хлопчик, житель Перечина, більше схожий на героя якогось пригодницького роману, ніж на пересічного школяра з багатодітної сім’ї. Хлопчик проживає разом з батьками та братами і сестричками, яких у нього п’ятеро. Мати каже, що із шести її дітей таким вдався лише оцей, дев’ятикласник з незвичною вдачею: хлопець тікає з дому якнайменше два рази в рік. Мати в таких випадках завжди звертається в райвідділ міліції, бо самотужки його відшукати не взмозі. Знаходили хлопця вже і в Києві, і у Львові. Батьки, вчителі, правоохоронці постійно наставляють його, як то кажуть, на шлях істини. Та результатів це не дає ніяких. Хлопчик немов живе у своєму світі пригод, фантазій та небезпек. До речі, за його ж  словами, небезпека його не лякає…

Нещодавно мати знову звернулася в райвідділ з проханням допомогти відшукати сина. Каже, хлопчик пішов в обід з однолітками на вулицю гратися і додому не повернувся. Дану подію було зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань Перечинського райвідділу міліції з попередньою правовою кваліфікацією – ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Навмисне вбивство», – зазначає начальник райвіділу міліції ВікторРебрей. Почалися пошуки зниклої дитини. В ході опитування неповнолітніх, з якими малого бачили востанне, правоохоронцям вдалася з’ясувати, що разом із товаришем хлопець того вечора виїхав до Ужгорода, опісля повернувся з другом у Перечин, але на вмовляння товариша повертатися додому не погодився. Так «побратими» і розійшлися: один додому, інший – у Львів. Саме львівські міліціонери виявили неповнолітнього на вулицях міста голодним, брудним і повернули до Перечина, бо вже знали, що його шукають.

В Перечинському райвідділі міліції хлопець розповів правоохоронцям, що аби мати кошти на дорогу до Львова, збирав на сміттєзвалищі кам’яне вугілля і продавав сусідам. У Львові майже тиждень спав у підвалах багатоповерхівок, гроші на їжу клянчив у перехожих.

В черговий раз додому до неповнолітнього заглянув начальник сектору КМСД Перечинського райвідділу майор міліції Михайло Пекар. Проблема та ж – хлопець не відвідує школу. На запитання правоохоронця, де той прогулює уроки, без почуття найменшої провини перед мамою він пояснив, що сидів у районній бібліотеці, бо там є комп’ютер з безкоштовним Інтернетом. Мама хлопчика готова віддати останні гроші і купити йому омріяний комп’ютер, але за обіцянку, що він ніколи більше не буде втікати з дому. Будемо сподіватися, що очікування матері справдяться.

 

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *