Львівські футбольні фанати вчинили п’яний дебош на Закарпатті

футбол-фанатиПісля завершення недільного футбольного матчу юрба фанатів «Карпат» навідалася в кілька ужгородських крамниць, не розрахувавшись за придбане спиртне, а дорогою додому вчинили погром в електропотязі.

 Як наслідок, кілька найгарячіших фанів опинилися в міліції.

У неділю, 27 липня, в Ужгороді на футбольному полі зустрічались принципові суперники – команди Ужгородської «Говерли» та Львівських «Карпат». «Карпатське дербі» завершилось внічию: з рахунком 2-2. Однак футбольні пристрасті несподівано знайшли своє продовження поза стадіоном.

Вечірньої пори натовп з кількох десятків фанатів «Карпат» зайшов у дві продуктові крамниці поблизу автовокзалу Ужгорода. Тут львів′яни набрали товару, в основному алкогольні напої, за який не розрахувалися. А в одному із супермаркетів ще й пошкодили вхідні двері. Відповідні повідомлення про дані факти надійшли в Ужгородський МВ УМВС від продавця та охоронця крамниць. Наразі дані події внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань як хуліганство.

Та на цьому пригоди львів′ян на Закарпатті не завершилися. Повертаючись додому електропотягом “Ужгород-Сянки”, нетверезі фанати ФК “Карпати” вчинили у вагоні дебош: порозбивали близько десятка вікон та поламали лавицю. Через що сам потяг було затримано на три з половиною години на станції Великий Березний.

На місце пригоди прибув начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей, який з метою запобігання вчиненню масових заворушень особисто керував діями правоохоронців, вів переговори з хуліганами. На місце події також приїхали, окрім слідчо-оперативної групи, всі керівники структурних підрозділів райвідділу міліції. Загалом десятки правоохоронців Перечинщини та Ужгородщини, працівники лінійного відділу міліції на станції Ужгород спільно з громадою селища оточили вагон, в якому перебувало близько півтори сотні хуліганів. Якби цей натовп осіб з некерованою поведінкою висипав у селище, сталося б, найімовірніше, те саме, що й в Ужгороді, де ті ж особи вчинили погроми супермаркетів та порушували громадський порядок.

Величезну допомогу у вирішенні даного інциденту надали члени громадського формування Великого Березного «Самооборона». Молоді хлопці під керівництвом свого командира Віталія Капраля стали поряд з правоохоронцями, аби зберегти правопорядок у своєму селищі. Завдячуючи вжитим заходам, масових заворушень у Великому Березному допущено не було.

Потяг з фанатами у супроводі лінійників рушив до місця свого призначення, хоч і з тривалим запізненням. Декількох хуліганів–підбурювачів зняли з потягу для того, аби відібрати у них пояснення по даному факту. Слід додати, що дане заворушення було припинено без застосування сили з боку правоохоронців. Вдалося знайти компромісні рішення, аби вгамувати молодиків.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *