Лунченко пообіцяв вирішити всі проблеми Тереблі до осені

ТеребляУ середу, 11 червня, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко взяв участь у нараді з проблемних питань функціонування житлового комплексу, об’єктів соціальної сфери та інженерно-транспортної інфраструктури на території Тереблянської сільської ради для відселення мешканців смт. Солотвино із прогнозованої зони деформації земної поверхні.

Під час наради, участь у якій взяли представники обласної та місцевої влади, йшлося про ті проблемні питання, які уповільнюють процес переселення мешканців смт. Солотвино із небезпечних зон до нового житлового комплексу у с. Теребля. Зокрема, сьогодні є певні зауваження щодо системи водопостачання (якість води) та водовідведення. Усі проблеми мають бути вирішені до 1 вересня цього року.

– Для вирішення питання щодо якості та достатньої кількості води з резервного фонду обласного бюджету буде виділено близько 1 млн. гривень на будівництво окремої гілки водопроводу села Теребля. Разом з тим будуть усунені недоліки системи водовідведення, що були виявлені в процесі експлуатації. Сьогодні чітко стоїть завдання – до осені вирішити всі проблеми, – наголосив Валерій Лунченко.

Виникали питання і щодо якості будівельних робіт, адже є певні огріхи, які були допущені під час будівництва. Такі недоліки можуть і повинні бути виправлені у ході експлуатації об’єкту – було зазначено під час наради.

– Звичайно, людям важко залишати свої домівки та переселятися у нове місце. Та ситуація у Солотвині є катастрофічною і небезпечною для життя, тому переселення – це питання часу. Переконаний, найближчим часом усі проблемні питання будуть зняті, – зауважив Валерій Лунченко.

Довідково: Для забезпечення заходів щодо недопущення техногенної катастрофи та відселення громадян, житло яких знаходиться в зоні можливої деформації земної поверхні, у с. Теребля побудовано житловий масив (116 квартир у 8 багатоквартирних будинках, 17 індивідуальних житлових будинків садибної забудови, загальноосвітній навчальний заклад на 330 місць, дошкільний навчальний заклад на 140 місць, інженерні мережі водопостачання, водовідведення, електропостачання та дорожню інфраструктуру). На сьогодні будівництво завершене, об’єкти готові до експлуатації. У житлових будинках розпочато процес передачі житла громадянам, поряд з цим із залученням районного комунального підприємства триває процедура забезпечення функціонування об’єктів інфраструктури з належним водо, -електропостачанням та водовідведенням.

Також у ході робочої поїздки Валерій Лунченко ознайомився з роботою дитячого оздоровчого закладу «Берізка», що у селі Вонігово та аквапарку «Марина» (м. Тячів). У закладі «Берізка» вже цього року оздоровлено 360 дітей, зараз, в чергову зміну, оздоровлюється 71 дитина. Щодо аквапарку, то комплекс щомісяця приймає близько 500-800 відпочивальників і є важливим об’єктом як в оздоровчій, так і у відпочинковій сферах району. Голова обласної адміністрації поспілкувався із керівниками закладів, зазначивши, що влада області і надалі підтримуватиме розвиток оздоровчої та туристично-рекреаційної галузей.

Пре-центр ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *