Командира ужгородського батальйону “задавила жаба” через нагороди для воїнів АТО (документ)

Учасник бойових дій в АТО, який з самого початку війни знаходився в епіцентрі подій Михайло Цуняк, опублікував переписку з однієї з груп сервісу Viber між комбатом 15 ОГПБ Олександром Паламарчуком та головою Ужгородської філії “Української асоціації інвалідів АТО” Миколою Журавльовим. Паламарчук почав з’ясовувати стосунки, опублікувавши листа з проханням дати пояснення на яких підставах громадська організація клопотала про нагородження солдат Крістіана Деметера, Колісника Миколу, Семка Василя та прапорщика Шимона Альберта орденом “За мужність і відвагу”. На думку комбата тільки він має право визначати кого потрібно нагороджувати.

Микола Журавльов відповів, що ГО «Українська асоціації інвалідів АТО» здійснює статутну діяльність згідно законів України і має право подавати до представлення до нагород громадян, які своїми вчинками та боротьбою за відстоювання територіальної цілісності та незалежності держави, заслужили на подяку від народу України.
За рекомендацією учасника бойових дій в зоні АТО у складі 15 ОГПБ В’ячеслава Харченка (позивний Чегевара) були представлені до нагородження, серед інших і вказані військовослужбовці, з котрими він воював з російським агресором на шахті Бутовка та на позиціях під Донецьким аеропортом. Неодноразово хлопці проявляли мужність і стійкість у екстремальних ситуаціях під обстрілами з важкого та іншого озброєння.
В свою чергу організації учасників бойових дій не розуміють, за які заслугиПаламарчуком, 14.04.2017 року було направлене клопотання на голову Закарпатської ОДА щодо сприяння у нагородженні державною нагородою України – орденом «За мужність» ІІІ ступеню військовослужбовця запасу Марчишака М.М., який у складі 15 ОГПБ не перебував на передовій, а служив на посаді комірника у м.Ужгороді. Голова ОДА Москаль Г.Г. з цієї причини «чемно» відмовив комбату.

Командира 15 бату задавила жаба, що громадська організація нагородила хлопців, які далі боронять Україну на перші лінії оборони, – зазначив ветеран АТО у своєму пості у мережі Фейсбук.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *