Клара Балог – гордість Закарпаття

 

 

балог2Народна артистка України Клара Балог— Гордість України, гордість нашого краю

Святкування Дня народження Клари Федорівни співпало з перебуванням її та сестри пані Єви в нашому Духовно-медичному центрі. Пам’ятаю, що ще в мої студентські роки, ім’я пані Клари звучало на весь Радянський Союз, а згодом і на весь світ. Згадую, з яким піднесенням говорив про нашу землячку Михайло Черепаня, заввідділом обкому компартії, а згодом помічник Генріха Бандровського, секретаря обкому.

 

Пропагандист культури нашої Срібної землі, не тільки знайомила світову спільноту з танцями, але і навчала їх.

І в теперішній час, до Клари Федорівни звертаються керівникиБалог4 танцювальних колективів не тільки вітчизняних, але і канадці, європейці.

Не забуває про героїню і теперішня влада Закарпаття. Перший заступник голови ОДА Андрій Сербайло, заступник начальника управління культури Іван Канюка та педагог-репетитор заслуженого академіного Закарпатського народного хору Микола Мовнар, навідалися в Духовно-медичний центр, поздоровили Клару Федорівну з Днем народження, побажали іменинниці, вихованці Греко-католицької духовної гімназії доброго здоров’я, щастя, творчих успіхів і Божого Покрова на многая літа.

Степан Біляк

http://sanus.comlu.com/

балог3Балог

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *