Кастет виявився останнім аргументом закарпатця

До дільничного інспектора Мукачівського міського відділу міліції звернувся житель с. Ракошино та повідомив, що його 16-річний односельчанин наніс йому кілька ударів в обличчя предметом, схожим на кастет.

Чоловік спочатку не мав наміру звертатися до міліціонера, та зухвалість хлопця змусила його це зробити. Дільничний, який обслуговує даний населений, пункт добре знав цього хлопця, так як він неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців.

На запитання про походження кастету підліток відмовився стандартною фразою: зробив сам для самооборони… Уже в міськвідділі з”ясувалось, що юнак в місцевому барі випив пива, захмелів, опісля зустрів односельця, з яким у нього виникла сутичка. Хлопець, недовго думаючи, вирішив застосувати кастет…

“Напевно, у багатьох необізнаних людей  з’явилося переконання, що наявність холодної зброї у кишенях дає неабияку перевагу перед пересічними громадянами, якщо використовувати кастет як засіб самооборони, – каже заступник начальника мукачівської міліції ІванПовханич. – Щодо юридичних аспектів використання цієї «іграшки», то слід знати, що такі дії підпадають під санкцію Кримінального кодексу України як незаконне носіння холодної зброї.

Кастет  вилучено й направлено на експертизу. Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим  Мукачівського міськвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.263 (незаконне виготовлення, носіння холодної зброї) та ч.1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Євгенія Красилинець

Мукачівський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *