Кабмін залишив паркувальників без роботи – водії платитимуть через термінали

паркувальникКабмін заборонив паркувальникам брати плату за паркування готівкою і постановив, що оплата паркування повинна проводитися за допомогою терміналів та мобільного програми.

Про це йдеться в опублікованому 8 липня постанові уряду від 25 червня № 207 “Про внесення змін до Правил паркування транспортних засобів”.

Згідно з документом, оплата за автостоянку повинна відбуватися автоматизовано, без участі паркувальників.

Передбачено, що водій може користуватися карткою передоплати.

“Карта передоплати – засіб, який не належить до платіжних і призначене для фіксування в електронній формі обсягу заборгованості емітента такої картки перед користувачем за передплачені послуги з користування майданчиками для платного паркування”, – йдеться в документі.

При цьому водій зможе сплатити карткою паркування за допомогою послуги “мобільне паркування”.

Згідно з постановою, “мобільне паркування” – це послуга з користування майданчиками для платного паркування, які оплачуються за допомогою карт передоплати або платіжних інструментів, із застосуванням засобів мобільного зв’язку для передачі інформації через захищену комп’ютеризовану систему “.

Також передбачається, що комп’ютеризована система використовуватиметься в населених пунктах на території України, а не тільки в столиці.

При цьому стоянки повинні бути обладнані паркоматами або в’їзними-виїзними терміналами, які фіксують точний час перебування машини на стоянці.

finance.obozrevatel.com

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *