Ізянські “калхозніки” не хочуть декомунізації (ДОКУМЕНТ)

Отримав ось такого листа із с. Іза Хустського району (те, що відоме на всю Україну своїм лозоплетінням). Наводжу текст без виправлень:

«Голові ОДА
Москаль Г.Г.

За’ява
Ми мешканці с.Іза Хустського р-н вул. Колгоспної. Ми не згідні з рішенням про переименовання (вул. Колгоспної на Юліана Ревая). Просимо залишити без змін вулицю Колгоспну без змін. Або ми залишаємо за собою право перекрити дорогу Міжгір’я Хуст безстроково. Мешканці вул. Колгоспної.
23.06.2016р.»

Під листом 45 підписів.

Хочу нагадати, що в березні 1939р. Юліан Ревай був прем’єр-міністром Карпатської України, жив і працював у Хусті (це за 2 кілометри від Ізи). Один із найвизначніших діячів Закарпаття, в Ізі бував неодноразово. Тому вулицю Колгоспну, яка підпадає під дію закону про декомунізацію, у березні цього року я своїм розпорядженням перейменував на честь Ю.Ревая. Самі ізяни змінити прокомуністичні назви не захотіли, хоча мали для цього дев’ять місяців. І ось тепер такий лист. У деяких людей комуністична пропаганда наскільки в’їлася в свідомість, що вони ладні за неї перекривати вулицю. З одного боку колгоспи, які стільки бід принесли закарпатцям, а з другого земляк-патріот, що боровся за Україну. Мене важко чимось здивувати, але ізянам це вдалося. Категорично заявляю, що ніякого перейменування не буде. Хай перекривають дорогу, скільки влізе. «Калхозники» ізянські…

Повідомляє офіційний сайт Геннадія Москаля.

іза іза2 іза3

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *