Іванчо та Харченко зустрілися з представниками закарпатського бізнесу

іванчоМетою зустрічі було вирішення мінімум двох питань.

Одного, яке можна вирішити на регіональному рівні, й іншого, яке необхідно вирішувати на державному. Саме такий результат досягнуто на сьогоднішній зустрічі – круглому столі з бізнес-спільнотою краю, який  пройшов під темою «Структурні зміни в органах доходів і зборів задля вдосконалення податкового та митного сервісу».

В заході взяло участь понад 30 представників підприємств Закарпаття, які виявили бажання поспілкуватись з начальником Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Василем Іванчо та начальником Чопської митниці Міндоходів Сергієм Харченком.

Підвищення ефективності адміністрування податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, формування зручної та комфортної для платника системи податкового та митного сервісу, мінімум витрат часу представникам бізнесу на спілкування із державою і максимум – на основну діяльність – саме на цих аспектах діяльності зробив акцент у своєму виступі Василь Іванчо.

Учасники зустрічі також обговорили основні зміни податкового та митного законодавства: електронної звітності з РРО, трансфертного ціноутворення, впровадження інституту уповноваженого економічного оператора, а також інші ініціативи Міндоходів в реформуванні законодавства.

«Діяльність працівників Міндоходів переорієнтована на аналітичну роботу та мінімум втручання у справи сумлінних платників податків. Свідченням цього є значне скорочення кількості планових перевірок, яких проведено в рази менше, проти відповідного періоду минулого року», – підкреслив Василь Іванчо, начальник Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

У свою чергу, Сергій Харченко, начальник Чопської митниці Міндоходів зауважив, що Міністерство доходів і зборів України орієнтується на спрощення митних процедур та зменшення часу на оформлення товарів. «Разом з тим, ми прагнемо до підвищення якості митного контролю. Наше завдання – якісне впровадження норм Митного кодексу, а також – міжнародних стандартів Всесвітньої митної організації в роботу української митниці, як органу доходів і зборів , при здійсненні реформаторського курсу нашої держави, що уможливить реалізацію цілей на зближення з Європейським співтовариством», – поінформував Сергій Харченко.

– Індивідуальний підхід  до кожного платника податків є запорукою взаєморозуміння, партнерських відносин та сприяє вихованню податкової та митної культури і тільки спільні злагоджені зусилля дадуть позитивний результат,  – підкреслив Василь Іванчо.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *