І знову про корупцію в УжНУ

ужнуПрочитавши публікацію Олександра Гавроша «Російський сон Ужгородського національного університету» (http://www.radiosvoboda.org/content/article/26941213.html) здебільшого поділяю його думки, однак хочу приділити більше уваги не зовнішній стороні медалі, а внутрішньому ганебному безчинстві, тому від чого вивертає кожного студента і є породженням того, що породило розбрат серед народу як українського так і російського — питання Корупції як в університеті так і на кафедрі.

Я не хочу вбити останнього цвяха в домовину «Кафедри», я хочу уточнити тези О.Гавроша, запитати не те чи потрібна нам як  кафедра російської мови так і кафедра російської література. Мені хочеться криком зголосити «А чи потрібна нам САМЕ ТАКА кафедра». Як каже народна мудрість чим більше мов ти знаєш тим більше ти людина. І я проти закриття кафедр, навіть більше я за відкриття як кафедри східних мов так і за відкриття кафедр так званих рідкісних мов.  А тепер про наболіле. Не знаю чому але в університеті всі злісно проти корупції і поборів тільки на словах. Молодь вийшла на Майдан, щоб їх побороти, помирала щоб не було цих ганебних явищ в нашому суспільстві.

    Ми виграли Майдан, ми побороли диктатора, однак. Корупція і хабарництво як були так і залишаються в нашому ВУЗі.
Мені здається що явні прибічники демократії, після того як  прогнали з нього «каленим колом» «ректора регіонала»,   очоливши Університет (до речі будучи серед молоді лицем партії ЄЦ про це теж можна писати, так Ви не помилились роздуми йдуть саме про пана Смоланку) відчули зиск та насолоду від неоподаткованого збагачення за рахунок студентів. Як ще можна констатувати продовження «непередбачених зборів» а точніше хабарів що збираються з студентів. Ось наприклад один із представників керівництва нашого вузу на державний іспит «просить» аж 8 тисяч гривень, до речі теж сам з ЄЦу (пан М.Р., перша буква ім’я). А прикладів таких багато.
А щодо кафедри то тут взагалі нонсенс – деканом кафедри є Суран Тамара на яку органами міліції розпочато кримінальне провадження, і яка є ще й при цьому головою профкому (перевибори 14 квітня). А тепер найцікавіше, а її чоловік є тим самим забудовником, на якого теж розпочато кримінальне провадження саме за незрозумілі махінації за будівництва житла викладачам, за який відповідав сам профком вузу а точніше його дружина.
А найбільш вражає ПІАР з боку викладачів. Ось наприклад, нещодавно деканом Біологічного факультету було посаджено сім дерев – як би Ви знали як це пафосно виглядало, але ніхто і не хоче бачити ті неприбрані чагарники навколо будівлі університету, що на Бамі.
Не думаю пане ректору, що Вам не відомі дані факти, мені здається Ви просто злочинно закриваєте на це очі. Ніби нічого не знаю і нічого від цього не маю.  Всім набридло і всі мовчать бо бояться. Бояться знову зіштовхнутися з несправедливістю та тими проблемами, що можуть породити слова правди про наших викладачів. Так і я боюсь та не маю сили терпіти. Можливо цей крик про порятунок закарпатської наукової еліти, що перетворюється в «косарів капусти» і буде кимось почутий, але все залежить від Вас і всіх нас разом взятих. Потрібно просто перестати боятись і діяти всім разом, та не зважати на політичну доцільність або ж боязнь заплямувати обличчя навіть представника своєї партії. Навіщо нам такі партійці, які своїми діями кидають в багнюку своїх однопартійців, але ми відійшли від теми.
І все ж таки, чи потрібна нам ТАКА кафедра яку очолюють хабарники і корупціонери. Думаю що ні. А ваша думка яка?
Олена.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *