Хуст матиме власний гімн та прапор

хустНа останньому пленарному засіданні сесії Хустської міської ради VІ скликання депутати вирішили, що місто повинне мати власний прапор та гімн.

Колишній хустянин, а нині мешканець Москви, композитор Тарас Ващишин, виступив з власною ініціативою написати музичний твір:

Шановнi Хустяни!  Дорогi земляки! Багато рокiв тому, у далекому 1977 роцi я покинув рiдне гніздечко i поїхав спочатку на навчання, а потiм i на творчу працю у далекi краї. Всi цi довгi роки, бiльша частина мого серця завжди була поміж Вас, в моєму рідному мiстi Хуст. Коли вдавалося приїхати не надовго, завжди з насолодою вдихав рiдне повiтря, насолоджувався нашими чудовими краєвидами, гуляв маленькими вуличками, де пройшло моє дитинство та юнiсть. Хто поїхав колись зi своеї Батькiвщини, той мене зрозумiє! Дуже хотiлося щось зробити для свого мiста! Що може запропонувати митець?! Я вирiшив написати твiр для рiдного краю! А вірніше – гiмн ! Цiлий рiк пройшов у роздумах, та пошуках…i ось робота завершена. Маю велику надiю, що моя робота Вам сподобається!

Ваш Тарас Ващишин.

Москва 4 жовтня 2014 р.

 

Своїм рішенням народні обранці затвердили музику Тараса Ващишина та оголосили конкурс на слова до Гімну міста Хуст.

До написання слів головної пісні Хуста запрошуються усі бажаючі поети, любителі римованого слова та літератори краю. Мелодію гімну виставлено для прослухування нижче.

Мелодія Гімну

Свої пропозиції просимо подавати в управління культури, молоді та спорту виконавчого комітету Хустської міської ради (каб.28), тел.: 4-42-72.

Нагадуємо, що триває обговорення та приймаються пропозиції щодо обрання одного з дванадцяти запропонованих варіантів прапора міста Хуст.

Хустська міська рада

1 comment

Сектор А says:

Гімн чимось нагадує гімн Росії, зокрема, у рядках “Слався Отєчество….”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *