Хто наживається на вирубці лісів Закарпаття

Лісова галузь Закарпаття завжди була ласим шматком для керівників Закарпаття. Пригадаймо, хоча б, як на закарпатському лісі «піднявся» ще у 90-х роках губернатор Сергій Устич, відтак галузь лягла під нового голову ОДА Віктора Балогу та його ставленика Олега Гаваші. Після подій Майдану, головний лісник краю взагалі втік, а з приходом кишенькового губернатора Віктора Балоги Василя Губаля, на автошляхах Закарпаття у рази збільшилася кількість набитих дощенту лісовозів.

У чому ж причина такої активності «заготівлі» лісових ресурсів у краї? Мабуть, у тому, що минулої осені, трохи освоївшись на посаді, Василь Губаль рекомендував Дежагенству лісових ресурсів до призначення на посаду головного лісника Закарпаття свого земляка Михайла Липчея. Останній — родом із села Рокосово, що на Хустщині. З Губалем знайомий ще з часів, коли нинішній «губернатор» рубав ліс на Воловеччині. Сам Липчей трудову діяльність розпочинав із акціонерного колективного товариства “Хустський лісокомбінат” інженером-технологом, а через два роки очолив цей лісопункт. Керував “Хустським держспецлісгоспом”.
Обидва підприємства за керівництва пана Михайла успішно збанкрутували, а їхні акціонери досі ходять по судах, вимагаючи хоч якихось компенсацій за розпродане майно підприємств та дивідендів. Саме такого «успішного» керівника з-поміж десятків фахівців, які нині є у області, вирішив рекомендувати Губаль на посаду головного лісника краю. До слова, перед призначенням на високу лісову посаду у середині листопада минулого року, Михайло Липчей мав ще один неоціненний досвід — працював заступником директора Закарпатського лісотехнічного коледжу, що у Хусті. На цій посаді «засвітився» у справі оббирання студентів-заочників, кілька разів затримувався правоохоронцями за отримання незаконної винагороди, а відтак — «виходив сухим із води».
Зараз пан Михайло Липчей виконує обов’язки начальника Управління лісового господарства у Закарпатській області номінально і хіба декларативно. Насправді всі важливі ділянки роботи галузі, а особливо — дозволів на вирубку деревини, контролює сам Губаль, котрий отримав неоціненний досвід такої роботи у тому ж Воловці на фірмі «Інтеркарпати», яка продавала ліс.
FedivКасиром губернатора з вирішення питань про дозволи на вирубку лісу (і ще багато інших питань) є Ростик Федів, котрий сидить на третьому поверсі Закарпатської ОДА у кабінеті акурат навпроти туалету при вході у фойє приймальні губернатора. Для інформації, пан Ростислав, котрий родом з Мукачева — людина не проста. Він, депутат облради від «Єдиного центру», будучи у структурі Облводгоспу (нині там є заступником) з часу боротьби Віктора Балоги з паводками на Закарпатті, допомагав нинішньому нардепу успішно ділити освоєні-неосвоєні державні кошти, які той же Віктор Іванович важко вибивав у держави суто «на благо земляків».
Отож, у вільний від паводків час, пан Ростик робить не менш корисну справу: контролює, аби у лісовій галузі Закарпаття був повний лад, аби у губернатора не боліла голова за рідну галузь.
Паралельно голова ОДА Василь Губаль, на його ж думку, успішно бореться з корупцією, цілком законно звільняє «люстрованих» чиновників і взагалі усіляко щодня і щогодини розвиває Закарпаття. А у лісах тим часом тріски летять…

Вільне Закарпаття

6 comments

Санітар says:

За доляри кришують лісового душогуба такого собі Сойму Юрка директора Бичківського лісгоспу! Є очевидці коли Сойма Юрко каже, що він кожного місяця мусить плотити гроші у вигляді хабара за посаду Василю Петьовці та Михайлу Рябцю!

ЛІСОРУБ says:

З бОГДАНСЬКОЇ ДОЛИНИ ТЕЖ ЛІСОВОЗИ ПРУТЬ БЕЗПЕРЕСТАНКУ А ДОРОГИ ПОРЕМОНТУВАТИ НЕМА КОМУ

патріот says:

В КРАЇНІ НІЧОГО НЕ ЗМІНИЛОСЯ, ЯК КРАЛИ ТАК І ДАЛЬШЕ КРАДУТЬ.ШКОДА,ЩО НА МАЙДАНІ ЛЮДИ ЗАГИНУЛИ І НА СХОДІ УКРАЇНИ, А ЦІ ТВАРІ КРАДУТЬ І ДАЛЬШЕ.НЕГАЙНО МАЄ БУТИ ТРЕТІЙ МАЙДАН!!!

Санітар says:

Липчей це єдиний хто за останні 10років почав наводити порядок у лісовому господарстві і зрозуміло що регіонали будуть класти палиці у колеса та виливати бруд!

312 says:

В українців в генах красти і брехати,продавати одне одного тож недивуйтеся який народ таких керманичів має,просто обіно за простих роботяг,які морди повіджирали наші ” керманичі” сталіна на них ротрібно

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *