Categories Новини

Голова Закарпатської ОДА “мобілізував” чиновників через економічну кризу

Усі проблемні питання, пов’язані із забезпеченням закладів соціальної сфери, із закупівлями за бюджетні гроші, тендерами тощо, повинна бути на постійному контролі відповідних управлінь облдержадміністрації. Про це у середу, 4 березня, голова ОДА Василь Губаль наголосив на нараді з керівниками структурних підрозділів. Мова про проблеми, які виникають і мають виникати через кризові явища в економіці та соціальній сфері, пов’язані з ціноутворенням також. І хоча впливати на ринок та ціни обласна влада не має ані повноважень, ані можливостей, голова ОДА дав доручення приділити якнайпильнішу увагу також і “першому кошику” – вартості продуктів першої необхідності, і детально володіти ситуацією та тенденціями щодо цін та факторів їх формування, а в разі потреби й у межах повноважень реагувати на процеси.

Керівник області доручив департаменту економічного розвитку, а також управлінням освіти та охорони здоров’я тримати на контролі стан справ із закупівлями для бюджетної сфери, допомагати із цим районам та містам краю – від юридичних аспектів і до спілкування з постачальниками.                   Голова ОДА зазначив: “Зараз маємо допомогти впоратися із ситуацією, зокрема, пов’язаною із закупівлею, тендерами щодо харчування, транспортування школярів тощо районам області. Має бути координація дій, влада повинна підкласти плече як органам місцевого самоврядування, так і окремим закладам, аби разом впоралися з проблемними моментами. Також моя вимога – максимальна прозорість в усьому, що стосується бюджетних коштів зокрема та економіки загалом”.

“Прошу моніторити ціни і тенденції, у разі потреби залучати Антимонопольний комітет, не тільки збирати статистику, а тримати руку на пульсі. І – в найближчий час дати пропозиції стосовно виходу з проблемних ситуацій у галузях. Також – вивчити досвід інших областей й розробити свої рекомендації, виходячи зі стану справ в нашому краї. Якщо не буде дієвих пропозицій та системної роботи – я прийматиму жорсткі рішення, у тому числі q кадрові”, – сказав Василь Губаль.

Голова ОДА акцентував, що відповідальні особи у структурних підрозділах та на місцях не повинні просто реагувати на процеси, а діяти на випередження й бути ефективними. Нинішній час є періодом випробувань, іспитом для всіх управлінців – наголосив Василь Губаль.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *