“Глухонімий” хустянин попався на 13-ій крадіжці

48-річний житель Хустщини Вадим має за плечима 17 років тюрми. В лютому цього року чоловіка знову засудили на п’ять років з іспитовим терміном, але на шлях виправлення він не став і знову краде.

 

 «Зеки» – народ метикований. От і Вадим вирішив перевтілитися в… глухонімого, аби жебракувати.  Написав на картоні, що йому потрібні гроші на лікування. Ходив під виглядом глухонімого  від хати до хати з цією табличкою й випрошував милостиню. Сердобольні  люди шкодували бідного жебрака,  давали йому одяг, гроші, їду тощо. Однак в той час, коли господині в хаті для нього щось шукали, метикований жебрак  уважно вивчав обстановку в оселі, чи немає в дворі злого собаки і т.д. А потім заходив в дім вдруге, вже для того, аби щось вкрасти

 

 

 

Коли господарів не було вдома, а двері не були зачинені, чи ключ знаходився в дверях у замку, крадій заходив і брав те, що в око втрапляло.  Переважно викрадав гроші, з двору брав велосипеди та інші матеріальні цінності. Викрадені гроші пропивав.

 

 Коли від потерпілих одна за одною стали надходити заяви про крадіжки, справою зайнялися правоохоронці. Невдовзі оперативники карного розшуку встановили, що до крадіжок причетний раніше судимий чоловік, ніде непрацюючий Вадим.

 

 Як зізнався зловмисник, крав він не тільки на Хустщині, а й в сусідній Тячівщині. Загалом крадіжок назбиралося аж 13. До слова, нерідко господарі навіть не знали про те, що в їхньому дворогосподарстві щось зникло, а виявляли відсутність речей тільки тоді, коли працівники міліції їм про це розповідали.

 

 

 

Наразі кримінальну справу відносно злодійкуватого жебрака направлено до суду.

 

 

 

Агнеса Куртяк

Хустський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *