Генеральна прокуратура вважає, що “Закарпаттяобленерго” приватизували незаконно

обленергоГПУ через суд вимагає визнати незаконною приватизацію “Дніпроенерго”, “Донбасенерго” і “Закарпаттяобленерго”.

У ГПУ зазначили, що умови приватизації були сформульовані таким чином, щоб штучно створити передумови для придбання державних акцій заздалегідь визначеними суб’єктами

“Генеральна прокуратура України як самостійний позивач 3 квітня 2015 року звернулася в суд про визнання незаконним відчуження державних пакетів акцій ПАТ “Дніпроенерго” та ПАТ “Закарпаттяобленерго”, – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що фактична відсутність торгів і конкуренції при визначенні ціни призвела до порушення Державної програми приватизації. “Через відсутність конкуренції державний пакет акцій ПАТ “Закарпаттяобленерго” продано за ціною, яка лише на 4,2 % вище за стартову. Таким чином відчужені корпоративні права на суму понад 2 млрд грн. Для порівняння: нещодавня приватизація 25 % державного пакета акцій цього ВАТ “Закарпаттяобленерго” відбулася за ціною, яка в 3,9 разів вище від початкової”, – додали в ГПУ.

У відомстві підкреслили, що доведення в суді незаконності відчуження державних пакетів акцій дозволить повторно продати їх за прозорими умовами і одержати значно більші надходження, в тому числі за рахунок можливої участі в торгах іноземних інвесторів. Зазначимо, що контрольний пакет акцій “Закарпаттяобленерго” належить київському бізнесменові Ігорю Тинному.
За матеріалами видання 112

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *