Генадій Москаль: криміногенна ситуація в Україні набагато гірша, ніж у 90-ті

Криміногенна ситуація в Україні різко загострилася в останні роки, і зараз вона складніша, ніж в 90-ті.

Про це в інтерв’ю ZN.UA заявив генерал-лейтенант міліції у відставці, народний депутат з фракції “Батьківщина” Геннадій Москаль.

“Я уважно стежу за станом злочинності в країні. Із 2007 року (з тих пір, як став депутатом) аналізую щорічні статистичні бюлетені, що надходять з МВС до Верховної Ради, крім того, можу оцінити ситуацію, спираючись на власний досвід. Найскладніша криміногенна ситуація в Україні саме зараз, вона різко загострилася в останні роки”, – сказав він.

Депутат нагадав, що в 90-ті дійсно були гучні злочини, вбивства зі стріляниною та вибухами.

“Але це були кримінальні війни організованих злочинних груп одна з одною. Тодішній міліції теж чогось не вистачало – можливо, сміливості, сили волі, а хтось прямо казав: “І навіщо нам туди втручатися, хай самі один одного перестріляють”. Але на загальній злочинності ці війни тоді особливо не позначалися. Міліція розкривала крадіжки, затримувала гастролерські групи, однак не було стільки грабежів, розбоїв, убивств”, – підкреслив Москаль.

“А те, що твориться в Україні зараз… Практично щодня збройні напади на АЗС та банківські відділення, власники ювелірних магазинів взагалі перетворюються на камікадзе. Неймовірно величезна кількість фінансових шахрайств, з якими правоохоронні органи нічого не можуть зробити …” – зазначив він.

Серед символів безпорадності міліції Москаль назвав резонансні злочини, які у всіх на слуху: затримання банди Дикаєва у вересні 2011-го і подальший штурм готелю в Одесі зі стріляниною та бронетехнікою, пошук “Караванського стрілка” Мазурка, над чим сміялась уся країна, справа Павліченків, що викликала в Україні справжній рух протесту, вбивство судді Трофимова в Харкові.

“Ситуація дійсно дуже і дуже складна – набагато гірше, ніж у 90-ті”, – резюмував Москаль.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *