Фінська делегація відвідала Закарпаття

У середу, 22 травня, керівник краю Олександр Ледида зустрівся із фінською делегацією на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Фінляндії в Україні Ар’єю Макконен. Також у зустрічі взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Закурений, начальники управлінь обласної адміністрації.

Ар’я Макконен на території Закарпаття вперше. Досі у Західній Україні їй вдавалося відвідати тільки Львів.  Фінська сторона має великий інтерес до розвитку інвестиційних відносин саме у регіонах:

– За два роки ми відвідали багато регіонів України. Передусім, це ті області та міста, де є підприємства з фінськими інвестиціями: Запоріжжя, Харків, Крим. Зазвичай, ми приїздимо з представниками наших фінських компаній, щоб вони могли ознайомитися на місці із регіональними пропозиціями та самі себе презентували, – відзначила Ар’я Макконен.

– Закарпаття – регіон, що межує з державами Європейського союзу. З кожним роком кількість іноземних інвестицій в області зростає. Звичайно, вони не можуть зрівнятися з капіталовкладеннями, до прикладу, у гірничу сферу, як у східних регіонах. Проте близькість до кордону з Євросоюзом дає нам значні переваги у залученні інвестицій. Тож, впевнений, що у нашому регіоні фінські інвестори зможуть знайти партнерів для співпраці, – зазначив Олександр Ледида.

фіни фіни2

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *