ЄЦ та ПР “роздерибанили” 26 млн. гривень на будівництві школи на Тячівщині

гривняГроші не пахнуть! Цю істину ще раз підтверджує приклад з Закарпаття. Партія Регіонів та Єдиний Центр на сторінках ЗМІ сперечаються та обливають один одного брудом, а насправді тихень ділять державні гроші.

Управління капітального будівництва Закарпатської облдержадміністрації 24 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Виноградівська пересувна механізована колона – 78» на будівництво загальноосвітньої школи в селі Нересниця Тячівського району. Вартість угоди склала 26,45 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Окрім будівлі у вартість замовлення також входять меблі та оргтехніка, обладання для кухні, медпункту, спортивний інвентар, а також благоустрій терниторії з облаштуванням дитячого та спортивного майданчиків.

Школу мають завершити до кінця 2016 р., будівництво фінансують з держбюджету.

Згідно з даними SMIDA, директором і власником 12% компанії є депутат Виноградівської міської ради Йосип Вайда, ще 16% акцій має депутат тієї ж ради Михайло Телеп’янович. При обранні обидва були позапартійними, перший увійшов до фракції Партії регіонів, другий – «Єдиного центру».

Єдиним конкурентом було ПП «Пантеон» Олександра Пантелеймонова і Миколи Лила. З якою різницею фірма програла – невідомо, оскільки всупереч чинному законодавству у протоколі розкриття конкурсних пропозицій ціни не вказані.

Нагадаємо, наприкінці 2011 р. управління вже замовляло будівництво цієї школи. Роботи оцінили в 24,53 млн грн., терміни визначили – до кінця 2015 р. Тоді за результатами відкритих торгів підряд отримало ПП «Ужгородська механізована будівельна компанія» Павла Желізняка. У цьому ж конкурсі брала участь «Виноградівська ПМК – 78», однак програла, запропонувавши на чотири мільйони вищу ціну. Чи встиг попередній підрядник освоїти якісь кошти на будівництві – невідомо.

Повідомляють “Наші гроші”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *