Categories Новини

ЄС готуватиме “чорні” списки українських чиновників

Небажання президента України Віктора Януковича йти на компроміс може призвести до того, що вже наступного тижня в ЄС можуть почати готувати списки чиновників, які отримають заборону на в’їзд та заблоковані рахунки.

Про це в інтерв’ю “Німецькій хвилі” заявив голова комітету з закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок

“Ситуація надзвичайно складна. Коли я бачу, що президент втрутився, коли партії (у середу, 29 січня, у Верховній раді) були на шляху до того, аби домовитися про розумне рішення, то складається враження, що цей президент очевидно не бажає мирного врегулювання”, – наголосив він.

За його словами президент та його послідовники демонструють абсолютну жорсткість.

“Вони ні на міліметр не готові іти на компроміси. Вони мають однобокий погляд, що насильство йшло з іншого боку. Я думаю, це повна втрата реальності у купі з тотальною претензією на владу”, – зазначив Брок.

Він додав, що санкції проти українських чиновників можуть бути запроваджені лише тоді, коли закінчаться переговори.

“Не можна запроваджувати санкції, поки переговори ще тривають. Спочатку одне, потім інше. Я припускаю, що якщо так і далі продовжуватиметься, наступними тижнями почнуть працювати над списком, за яким особисто відповідальні за затримання, вбивства, тортури та засудження, котрі є неприйнятними, отримають заборону на в’їзд. Це можуть поєднати і з блокуванням рахунків”, – зауважив Брок.

“Я вже почуваюся обманутим. Президентом, політикою цього уряду, Партією регіонів, котра завжди робить крок вперед, а потім два кроки назад”, – додав він.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *