Директор закарпатського підприємства повернув державі 600 тис. грн.

Прокуратурою Закарпатської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення засновником та директором підприємства від сплати податків в розмірі майже 600 тис.грн., який організував діяльність по реалізації скрапленого газу через невведені у встановленому законом порядку в експлуатацію газонаповнювальні пункти без відображення та не оприбуткування отриманих готівкових коштів по бухгалтерському та податковому обліках.

Попередня правова кваліфікація вчиненого кримінального правопорушення, визначена за ч.1 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури області особисто здійснено повідомлення про підозру директору цього підприємства.

Вжитими заходами вдалось на стадії досудового розслідування всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження та зібрати докази, які в сукупності викривали його вину в умисному ухиленні від сплати податків до державного бюджету.

Під впливом переконливих доказів, зібраних слідчим на виконання вказівок прокурора, підозрюваний визнав свою вину та вже повністю відшкодував завдану державному бюджету шкоду в сумі близько 600 тис. грн.

Враховуючи ці обставини, стосовно директора підприємства на підставі ч.4 ст.212 КК України прокуратурою до суду направлено клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *