Дипломати та ужгородські депутати в захваті від активізму учнівського врядування міста

31 березня 2015 року у приміщенні Медіа-центру учнівського врядування міста Ужгорода відбулась презентація репортерських досягнень юних активістів.

Окрім учнівського активу міста захід відвідали поважні гості, а також генеральний консул Словацької республіки Янка Бурянова та заступник міського голови Ольга Травіна.

Під час презентації голова учнівського врядування Юлія Лесько розповіла, що проект спрямовано на сприяння побудові відкритого суспільства в Україні через розвиток громадської участі та вільного обміну інформацією між учнями мережі шкіл міста Ужгорода та підтримки громадського учнівського активізму. Наразі, в Ужгороді понад 10 тисяч учнів через учнівське врядування міста Ужгорода «Корзо» беруть участь у відстоюванні власних освітніх інтересів як дорадчо-консультативний орган при управлінні освіти.

В рамках грантового проекту за кошти словацького уряду вдалося придбати професійне мультимедійне обладнання та за підтримки директора Ліцею «Лідер» – ЗОШ №20 Мар’яна Комарницького було обладнано кабінет Медіа-центру сучасними та зручними меблями.

Активістам учнівського врядування за досить короткий проміжок часу вдалося запустити власну сторінку у соціальних мережах https://www.facebook.com/uzhyouthleadership?pnref=story, відкрити власний відео-канал https://www.youtube.com/channel/UCJCRTXJZ__d9TWETHZsbDpg, та підготувати ряд друкованих матеріалів, фото й відео для поширення серед учнів та жителів міста. Звісно дещо бракує майстерності, але ми її набудемо з часом, каже голова комітету зв’язків з громадськістю і преси Мілена Поляковська.

Заступниця міського голови Ужгорода Ольга Травіна та генеральний консул Словацької республіки Янка Бурянова приємно вражені здобутками активістів та запевнили присутніх у подальшій підтримці проекту аби сприяти ужгородським дітям творчо розвиватись та розбудовувати відкрите суспільство.

Захід проводився Карпатським агентством прав людини «Вестед» у партнерстві з управлінням освіти Ужгородської міської ради за підтримки Словацького агентства з міжнародного розвитку та співробітництва.

учні учні2 учні3 учні4

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *