Дві закарпатки самі назвали шахраю номери банківських карток і пін-коди

шахрайствоЖінки самі назвали незнайомцю номер картки і пін-код.

Жителька м.Іршава та жінка із села  Приборжавське, назвали незнайомцю свої банківські реквізити та пін-код. Через деякий час  з їх кредитних карток невідомі зловмисники зняли всі наявні кошти.

Міліціонери попереджають: зловмисники можуть вас очікувати на Інтернет-сайтах, де  виставляють на продаж товари за меншою ціною, ніж у магазинах. Довірливі люди потрапляють на «гачок», перераховують гроші за товар, якого насправді не існує. Як правило, після перерахунку коштів зв′язок з «продавцем» зникає. Таким чином «купив» запчастини до машини приватний підприємець з села Білки, студент з с.Приборжавське – комп’ютерну техніку, подружжя з м.Іршава – дитячий візок, а жінка з с.Осій – мобільний телефон.

Також потрапляють на гачок і «переможці» різних конкурсів. Громадянам приходить СМС-повідомлення із текстом про нібито виграний автомобіль чи велику суму грошей. Але для його отримання потрібно зателефонувати на відповідний номер телефону, де «менеджер»  щиро вас привітає з виграшем та повідомить, що для отримання авто треба заплатити за оформлення документів. Такими «призерами» стала жінка з с. В.Раковець та мешканець с.Імстичево.

Щоб убезпечити себе від шахраїв, варто не купувати «кота в мішку». А тим громадянам, котрі не можуть відмовитись від Інтернет-шопінгу, правоохоронці радять наступне:

– завжди перевіряйте продавця, прочитайте відгуки про його діяльність;

– не оплачуйте покупку наперед. Спершу отримайте товар, перевірте його стан та якість, а потім пересилайте кошти;

– справжні працівники банку ніколи не будуть запитувати вас пін-код чи іншу інформацію стосовно вашого карткового рахунку;

– не вводьте реквізити ваших банківських карток на веб-сторінку ненадійних сайтів.

Загалом же правоохоронці закликають громадян ставитися до купівлі товарів через мережу Інтернет більш відповідально.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *