Другий Чемпіонат бограча чекає на закарпатців

бограчДля тих, хто шукає місце для проведення насичених вихідних разом зі сім’єю на час травневих свят «Термальні води Косино» (Берегівський район) підготував чудовий варіант.

Адже саме на території комплексу, де комфортно розташовані відомі басейни з термальною водою, 1–2 травня організовують вже другий Чемпіонат бограча

Організатори свята гарантують веселу програму, як для дітей, так і для дорослих з місцевим колоритом, кожен зможе взяти участь в цікавих конкурсах, послухати народну музику, а також побувати в дубовому гаю!
У вартість вхідного квитка входить порція духмяного бограчу. Номінація «Лідер продаж (глядацькі симпатії)» будуть визначати відвідувачі! Офіційне відкриття о 10.00 за к.ч..

За умовами конкурсу, кожна з команд-учасниць протягом дня повинна зварити не менше 150 літрів бограчу. Отже, за 2 дні чемпіонату буде зварено понад 3000 літрів бограчу (!) – вистачить кожному гурману!

Традиційно батьківщиною бограчу походить з угорських долин, де вперше готували цю страву «гуляші» («gulyas»-угор.- пастух). Протягом багатьох століть вони варили свіже м’ясо у  своїх казанах («bograch»-угор.-казан). Звідси і походить назва «bograch —gulyas» — м’ясо по-пастушому, зварене у казані.

beregszasz.com.ua

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *