Доходи від котрабанди сигарет через Закарпаття йдуть на підготовку чеченських бойовиків

За підрахунками українських спецслужб прибуток від контрабанди сигарет через закарпатську ділянку кордону щомісяця складає близько 10 мільйонів євро.

Офіційно оптовий продаж тютюнових виробів на території м. Мукачево та області здійснює компанія «Мегаполіс-Україна». Основне підприємство ТОВ ТК «Мегаполіс –Україна» з находиться у м. Тернополі. вул. Лукяновича 1. Керівником є Багдасарян Л. Е. Засновником підприємства є російська ТК «Мегаполіс», яка належить бізнесмену Ігору Кесаєву. Юридично засновниками є Кіпрська фірма MegapolisHoldings (Overseas) Limitedта. За інформацією, отриманою із мережі інтернет Ігор Кесаєв є вихідцем із Північної Осетії, та має близьке відношення до керівництва Російської федерації а саме Путіна В.В. В Україну Мегаполіс увійшов за сприянням В. Балоги.

барваУ жовтні 2013 року за версією журналу Forbes Україна тютюновий дистриб’ютор “Мегаполіс-Україна” піднявся з 16 на 5 місце в списку найбільших компаній України за сприянням сімї Януковича.

Компанія “Мегаполіс-Україна” – дочірнє підприємство російського “​​Мегаполісу”, який є найбільшим оптовим продавцем тютюнових виробів на території своєї держави з часткою близько 70%.

Власники “Мегаполіс-Україна” – компанія “Мегаполіс”, Олег Кремнєв, Павло Двуліт, Володимир Шутка, Сергій Лавренюк, Андрій Ярема.

Офіс фірми на території Закарпаття розташований в м. Мукачеві по вул. Пряшівська-бічна, 6. Склади фірми розташовані на території ТОВ «Барва» – м. Мукачево вул. І.Франка, 123. На даний час директором компанії є Матіїшин Марян Борисович підконтрольний Балозі В.І.

барва2За «неофіційною» інформацією, велика частина контрабандних сигарет надходить до кордону через невеликий супермаркет «Барва», що у Виноградівському районі, с. Вілок. Магазин знаходиться буквально за 100 метрів від державного кордону з Угорщиною, і це дає можливість без проблем у необмеженій кількості завозити туди сигарети та збувати їх контрабандистам які жодної копійки до бюджету держави не сплачують, а прибутки власник використовує на підтримку чеченських боевиків які на сході вбивають наших патріотів.

Іван Гомонай

transkarpathianews.net

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *